ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

9ο Δημοτικό Αιγίου: Αρνητικό το μοριακό τεστ σε εργαζόμενη - Έγινε προληπτικά απολύμανση - Το σχολείο λειτουργεί κανονικά

Λόγω εμφάνισης ασθενώς θετικού rapid test σε εργαζόμενη στο σχολικό συγκρότημα του 9ου Δημοτικού, το οποίο συστεγάζεται με το 1ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα, ενώ έγινε προληπτικά απολύμανση των εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.


Το άτομο του προσωπικού του σχολείου έκανε μοριακό έλεγχο για να γίνει πιο ασφαλή διάγνωση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Το σχολείο την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει κανονικά. 

 

Παράλληλα αρμοδίως έχει υποβληθεί αίτημα προς τον ΕΟΔΥ ζητώντας την έλευση κλιμακίου που θα διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο δημιουργίας κλίματος ασφάλειας της σχολικής κοινότητας.

 

Η ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Αιγιαλείας η οποία στάλθηκε μετά την ανάρτησή μας

 

Κανονικά θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και το 1ο Νηπιαγωγείο μετά την απολύμανση που πραγματοποιήθηκε προληπτικά την Πέμπτη στο σύνολο των εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος.

 

Παράλληλα το βράδυ της Πέμπτης βγήκαν τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ της εργαζόμενης που κατά την διενέργεια των rapid tests είχε ενδείξεις αντισωμάτων «θετικού» δείγματος. Τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ ήταν «αρνητικά» επιβεβαιώνοντας την αρχική ιατρική εκτίμηση του ελέγχου αντισωμάτων ότι ενδεχομένως σε πρότερο χρόνο, η εργαζόμενη να είχε νοσήσει χωρίς συμπτώματα.

 

Από πλευράς του Δήμου συνεχίζονται σε άμεση επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι ενέργειες για την θωράκιση της υγείας των συμπολιτών μας και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλους τους εμπλεκομένους με την λειτουργία των σχολικών μονάδων, με στόχο την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων διασποράς του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου