ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Αίγιο: Αγιασμός των υδάτων στο παλιό λιμάνι από Ιερώνυμο και Αμβρόσιο

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος προχώρησαν σε ρίψη του Σταυρού και Αγιασμό των υδάτων στο παλιό  λιμάνι Αιγίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη Θεία Λειτουργία, κατά την εορτή των Θεοφανείων, στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Αλυκής,

τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, μετέβησαν στο παλιό λιμάνι Αιγίου, όπου παρουσία ιερέων, πιστών και δύο κολυμβητών προχώρησαν στον Αγιασμό των θαλάσσιων υδάτων του Κορινθιακού κόλπου, παρά την απαγόρευση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου σε σχετική Συνοδική Επιστολή που είχε στείλει χθες το απόγευμα προς όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.


 

Το Λιμενικό επενέβη, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη και ακολουθήθηκε η διαδικασία ενημέρωσης της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε τα στοιχεία του Μητροπολίτη και των δύο κολυμβητών. Δεν υπήρξε αυτόφωρη διαδικασία.

Το Λιμενικό Τμήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαλε στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο 1500 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς που έπεσαν για τον Σταυρό, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19, ενώ δεν αποκλείεται να επιβληθεί πρόστιμο και στον πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

Ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί στον Μητροπολίτη αν επιβλήθηκε ή όχι πρόστιμο μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου