ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Αίγιο: Θέμα σε πανελλαδικό επίπεδο ο αγιασμός των υδάτων - Τι λέει ένας εκ των δύο πιστών που βούτηξαν για τον Σταυρό

Θέμα σε πανελλαδικό επίπεδο, τόσο σε κεντρικά δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών καναλιών, όσο και σε μεγάλα ειδησεογραφικά sites, έγινε η ρίψη του Σταυρού για τον αγιασμό των υδάτων τα Θεοφάνεια στο Αίγιο, παρά την απαγόρευση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμου και τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιου.

 

https://dimzoits.blogspot.com/2021/01/blog-post_6.html

 

Καταδικαστέα πράξη την χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας, ενώ ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (12.01.2021) θα τεθούν τα περιστατικά στα Θεοφάνεια με τους αγιασμούς υδάτων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στο Αίγιο.

 

«Δεν έχω παραλάβει κανένα πρόστιμο, επιλογή μας να πιστεύουμε και να τηρούμε τα ήθη και τα έθιμα»

 

Μιλώντας στο Blog μας, ο ένας εκ των δύο πιστών που βούτηξαν για τον Σταυρό στο Αίγιο, Γιώργος Τζάκης, αναφέρει ότι δεν έχει παραλάβει κανένα πρόστιμο και ότι όλα έγιναν για την δημοσιότητα προκειμένου να βλάψουν τους Μητροπολίτες. Αναλυτικά ο κ. Τζάκης αναφέρει:

 

«Εγώ προσωπικά δεν έχω παραλάβει κανένα πρόστιμο, ούτε έχω κρατηθεί με την αυτόφωρο διαδικασία. Οι άνθρωποι του λιμενικού σώματος δεν είχαν μαζί τους κανένα μπλοκ για να μας βεβαιώσουν πρόστιμο, ήρθαν ξαφνικά.

 

Μας ζήτησαν και έγραψαν σε ένα χαρτί το ονοματεπώνυμο μας. Θεωρώ ότι όλα γίνονται για την δημοσιότητα προκειμένου να βλάψουν τους Μητροπολίτες μας. Ο κόσμος εκεί ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα και κρατούσαν αποστάσεις σε υπαίθριο χώρο. Λυπάμαι πολύ που συμπολίτες μας σχολιάζουν αρνητικά και υβριστικά την επιλογή μας να πιστεύουμε και να τηρούμε τα ήθη και τα έθιμα μας, την θρησκεία μας, την πατρίδα μας. 

 

Άλλωστε ζούμε καθημερινά την κατάσταση έξω από τραπεζικά καταστήματα, ταχυδρομεία, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές. Αν και εφόσον μου ταχυδρομήσουν την παράβαση είναι δικαίωμα μου να μην την παραλάβω και να συνεχίσω να ζω ελευθέρα σε μια κοινωνία που αδιαφορεί για τα καθημερινά προβλήματα των ελληνικών νοικοκυριών».

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου