ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Απολογισμός έργων και ενεργειών από την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αν. Αχαΐας (Αιγίου)

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αν. Αχαΐας (Αιγίου) με την ευκαιρία ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων της, αισθάνεται την υποχρέωση να κάνει ένα πρώτο απολογισμό, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν και να αποτιμήσουν τα έργα και τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο αμέσως προσεχές διάστημα.  

 

• Για την ενίσχυση της νοσηλευτικής μονάδας προσελήφθησαν: μόνιμη ιατρός ΕB΄ ειδ. Παθολογίας, μόνιμη ιατρός ΕB΄ ειδ. Ορθοπεδικής, 7 ιατροί επικουρικοί  ΕΒ΄ διαφόρων ειδικοτήτων και 42 άτομα επικουρικό προσωπικό (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό).

 

• Έγινε αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος (κάλυψη εφημεριών) και η επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου αρχικά για εσωτερικούς ασθενείς και τρεις ημέρες την εβδομάδα, με τη μετακίνηση 3 ιατρών από όμορα Νοσοκομεία.

 

• Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κρίσεων 2 μόνιμων ιατρών ΕΒ΄ ακτινοδιαγνωστικής  των οποίων η ανάληψη υπηρεσίας θα γίνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο και αμέσως η λειτουργία του αξονικού θα γίνει καθημερινή και ιατρού ΕΒ΄ ειδ. Γυναικολογίας. 

Στο τελευταίο στάδιο των κρίσεων βρίσκεται και αναμένεται η πρόσληψη  ιατρού EB΄ ειδ. Ιατρικής Βιοπαθολογίας (Μικροβιολόγου) και ιατρού EB΄ ειδ. Καρδιολογίας, ενώ επαναπροκηρύσσεται θέση ιατρού ειδ. Παθολογίας. Η λειτουργία του συστήματος σύγχρονου ενδοσκοπήσεων πεπτικού, που εγκαταστάθηκε αρχές του έτους, θα καλυφθεί από  επικουρικό ιατρό ειδ. Γαστρεντερολογίας.

 

• Υπάρχει πλήρης κάλυψη των εφημεριών των ΤΕΠ με την έγκριση μετακίνησης, από την 6η ΥΠΕ, 5 ιατρών Γενικής ιατρικής και 2 ιατρών Υπηρεσίας υπαίθρου του Κ.Υ. Ακράτας με τη Διεύθυνση του οποίου υπάρχει άριστη συνεργασία, ενώ 4 εξ αυτών συμβάλλουν στο σημαντικότατο έργο των εμβολιασμών.

 

• Προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού: Από ίδιους πόρους, ύψους €80.000,00, από έκτακτη επιχορήγηση σε βάρος πιστώσεων του προϋπολογισμού της 6ης ΥΠΕ ύψους €210.000,00, μέσω προγραμμάτων ΠΔΕ (Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων) ύψους €300.000,00 (περιλαμβάνει και ξενοδοχειακό). 

Τέλος αναμένεται απόφαση έγκρισης για την ένταξη και χρηματοδότηση μέσω νέου ΠΔΕ προϋπολογισθείσας δαπάνης €230.000,00 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

 

• Έγινε προμήθεια συστήματος Radiology Information System (R.I.S.) για την ενίσχυση του ιατρικού φακέλου στο ακτινολογικό εργαστήριο.

 

• Έγινε προμήθεια ρομποτικής συσκευής CD/DVD του Ακτινολογικού τμήματος με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασθενών.

 

• Εγκαταστάθηκε σύστημα MediOrder στο μικροβιολογικό εργαστήριο και έτσι μπήκε φραγμός στην άσκοπη επαναλαμβανόμενη μη απαραίτητη παραγγελία εξετάσεων που δεν έχουν καμία διαγνωστική αξία για τους ιατρούς.

 

• Έγινε εγκατάσταση ασύρματων σημείων πρόσβασης (Wi-Fi) για τη δυνατότητα πρόσβασης των ασθενών και των συνοδών τους στο διαδίκτυο.

 

• Ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου για τον  εναρμονισμό του Νοσοκομείου με τον νέο κανονισμό προσωπικών δεδομένων (GDPR).
Έχουν ολοκληρωθεί κτιριακές παρεμβάσεις για την αξιοποίηση ανενεργών χώρων.

 

• Δημιουργία γαστρεντερολογικού ιατρείου ενώ πριν λίγες ημέρες έγινε η εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος ενδοσκοπήσεων πεπτικού.

 

• Δημιουργία ανεξάρτητης αίθουσας καλλιεργειών και εγκατάσταση θαλάμου βιοασφάλειας επιπέδου ΙΙ του μικροβιολογικού εργαστηρίου.

 

• Ανεξάρτητο παιδιατρικό ιατρείο στον χώρο των ΤΕΠ.

 

• Διαμόρφωση χώρου του ακτινολογικού τμήματος για την εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου.

 

• Διαμόρφωση ανακαίνιση χώρου για την δημιουργία νέας και ενιαίας Κεντρικής Αποθήκης.

 

• Εγκατάσταση συστήματος διακίνησης βιολογικών δειγμάτων μέσω σωληνωτού ταχυδρομείου για την ασφαλή και άμεση μεταφορά τους από το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Μικροβιολογικό εργαστήριο.

 

• Άμεση έναρξη των εργασιών για την επισκευή και αποκατάσταση όψης κτιρίου ιδιοκτησίας του νοσοκομείου επί των οδών Κλ. Οικονόμου και Ερμού.

 

• Οριστική ένταξη στο πρόγραμμα ‘’Ενεργειακής Αναβάθμισης’’του Νοσοκομείου, έργο προϋπολογισμού ύψους  €1.765.925,00 που θα έχει σαν αποτέλεσμα εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό περίπου 40% με επακόλουθη τη σημαντική μείωση λειτουργικού κόστους και τη μείωση των εκπομπών του CO2.

 

Η διοίκηση έχει σχεδιάσει στο αμέσως προσεχές διάστημα μια σειρά δράσεων όπως:

 

• Άμεση τροποποίηση του υπάρχοντος οργανισμού του Νοσοκομείου, με την αύξηση των κλινών από 100 σε 114, έτσι ώστε να επεκταθεί σε νέες ειδικότητες και κλινικές.

 

• Ένταξη νέων ειδικοτήτων στον οργανισμό με προσθήκη Παθολόγου-Ογκολόγου, Γαστρεντερολόγου, ΩΡΛ, Πνευμονολόγου και δύο ιατρών Γενικής ιατρικής ή Παθολογίας για το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

 

• Επαναλειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) δυναμικότητας 5 κλινών με σκοπό τη φιλοξενία περιστατικών ήπιας και μέτριας βαρύτητας του παθολογικού και χειρουργικού τομέα.

 

• Κλινική  ημερήσιας νοσηλείας δυναμικότητας 4 κλινών για χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε ογκολογικούς ασθενείς και κλινική χειρουργείων ημέρας 5 κλινών για επεμβάσεις που απαιτούν ολιγόωρη παραμονή και παρακολούθηση στο Νοσοκομείο.

 

Η αντιμετώπιση της υγείας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών ως δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό, σε συνδυασμό με την ορθολογική  και αποτελεσματική οικονομική διαχείριση, αποτελούν τις βασικές απαράβατες αρχές της προσπάθειας που καταβάλει η Διοίκηση και έχει σαν αποκλειστικό μέλημα την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όσους την έχουν ανάγκη.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου