ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Πιθανή παράταση της σχολικής χρονιάς - Υποχρεωτικό σε όλες τις βαθμίδες το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής

H υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις στο πρώτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας αναφέρθηκε σε μια σειρά από εκπαιδευτικά θέματα της επικαιρότητας.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο παράταση της σχολικής χρονιάς όπως συνέβη και την περσινή χρονιά απάντησε ότι «Η επιμήκυνση του σχολικού έτους έχει πέσει στο τραπέζι και πολλές άλλες εναλλακτικές προτάσεις, αλλά το υπουργείο θα αποφασίσει όταν θα έχει πλήρη εικόνα» ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια ότι θα γίνονται μαθήματα την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

 

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι αν αποφασιστεί εν τέλει η παράταση της σχολικής χρονιάς αυτό θα συμβεί «όχι γιατί δεν καλύφθηκε η ύλη αλλά για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς και για την επαφή που είναι απαραίτητη για τα παιδιά. Όσο μικρότερη είναι η ηλικία τόσο απαραίτητη κρίνεται η επαφή με την μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα»

 

Το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής μπαίνει σε όλα τα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

 

Ενώ σε ερώτηση για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής, απάντησε ότι «ήδη έχει γίνει πιλοτική εφαρμογή στα σχολεία της Ελλάδος και από τον Σεπτέμβριο, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, θα είναι υποχρεωτικό το μάθημα και βεβαίως, η επικαιρότητα δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτή την πρωτοβουλία. Θα ξεκινήσει να διδάσκεται με διαφορετικό τρόπο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

 

infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου