ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Αίγιο – Πριμαρόλια: Οι Εικόνες Ενός Επιπλέοντος Κόσμου γίνονται εικονικές!

O φορέας Πριμαρόλια βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την εικονική περιήγηση (virtual tour) της έκθεσης σύγχρονης τέχνης με τίτλο Εικόνες Ενός Επιπλέοντος Κόσμου σε επιμέλεια της Νάνσυ Χαριτωνίδου, η οποία έλαβε χώρα στο Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2020 “Κινητικότητες”, 12-30/9/2020 στο κτήριο Κανελλόπουλου-Κριτσωταλάκη στο Αίγιο.  

 

Το Φεστιβάλ σε σύλληψη και οργάνωση του φορέα Πριμαρόλια, είχε ως συνδιοργανωτές τον Δήμο Αιγιαλείας και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, τελούσε υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ είχε την σημαντική υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού και την συνεργασία με την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. 

 

Η εικονική περιήγηση της έκθεσης συνιστά ακόμα ένα αυτόνομο project της πλατφόρμας Πριμαρόλια, το οποίο απέσπασε αιγίδα και χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από υποβολή πρότασης (2020). 

 

Η τρισδιάστατη χαρτογράφηση της έκθεσης πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία με τον Θωμά Γερασόπουλο, φωτογράφο με ειδίκευση στην αρχιτεκτονική και διαδραστική φωτογραφία, ο οποίος με την ομάδα του ανέλαβε την δημιουργία εικονικής περιήγησης (360ο) της έκθεσης, σε σύλληψη του φορέα Πριμαρόλια.

 

Η εικονική έκθεση περιέχει πλήρη αποτύπωση των οπτικών και ηχητικών ερεθισμάτων του εκθεσιακού χώρου, με δίγλωσση παρουσίαση των έργων τέχνης, links και videos των καλλιτεχνών, πληροφοριακό υλικό του φορέα Πριμαρόλια, ψηφιακό κατάλογο της έκθεσης, σημαντικά ιστορικά στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό του Φεστιβάλ. Η μόνιμη εικονική περιήγηση ανοίγει τον δρόμο για την προώθηση της συγκεκριμένης έκθεσης τέχνης με διακαλλιτεχνικά έργα εμπνευσμένα από τον πολιτισμό και τους δρόμους της μαύρης σταφίδας, σε ένα πολύ μεγαλύτερο ψηφιακό κοινό εντός και εκτός συνόρων!



Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Susan Collins, Francesco Kiais, Κατερίνα Αθανασοπούλου, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Κρανιδιώτης, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Βασίλης Μπαλάσκας, Λήδα Παυλή, Βασίλης Ψαρράς

Οδεύοντας προς τον τρίτο χρόνο ζωής, ο φορέας Πριμαρόλια (ΑΜΚΕ) δημιουργεί τα θεμέλια για διευρυμένες πολιτιστικές στρατηγικές: σύγχρονη τέχνη με διεθνείς καλλιτέχνες, προφορική ιστορία και δημιουργία ψηφιακού αποθετηρίου, διεπιστημονικά δίκτυα, συνέργειες με πολιτιστικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδας και φορείς πολιτισμού.

Περιηγηθείτε στην εικονική έκθεση Εικόνες Ενός Επιπλέοντος Κόσμου εδώ: https://primarolia.com/virtual_exhibition_2020.html

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου