ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Αιγιάλεια: Κλείνει το 30% της εστίασης...πριν καν ανοίξει!

Με έντονο προβληματισμό στους επαγγελματίες του κλάδου της Εστίασης για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επανεκκίνηση, στις 3 Μαΐου, έχουν αρχίσει οι πυρετώδεις ετοιμασίες στο Αίγιο και στην Αιγιάλεια, που στις περισσότερες περιπτώσεις καταστημάτων συνδυάζονται με μικρές ανακαινίσεις.

 

Οι επιχειρηματίες κοιτούν, με λιγοστές οικονομικές δυνάμεις αλλά πάνω απ' όλα με θέληση επανάκαμψης, το πως θα «φλερτάρουν» με τους πελάτες, εμφανίζοντας τα μαγαζιά τους φρεσκαρισμένα, το προσωπικό τους επαρκές και τον εξοπλισμό τους σε καλή κατάσταση, αφού το λουκέτο και η ακινησία έβγαλε off ψυγεία, μηχανές και άλλα εξαρτήματα κουζίνας.

 

Ξέρουν ότι η επαναλειτουργία δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, με τα περιοριστικά μέτρα και το ελεύθερο για σερβίρισμα μόνο στους εξωτερικούς χώρους, τους περιορισμούς σε αριθμό πελατών που επιβάλλουν οι αποστάσεις, την ίδια ώρα που όσοι δεν διαθέτουν πολλά τραπεζοκαθίσματα εξωτερικά ή και καθόλου, το περιβάλλον γι' αυτούς είναι καθόλα απαγορευτικό.

 

«Οι πιο πολλοί ποντάρουν στο ότι ο κόσμος δεν μπορεί άλλο μέσα και περιμένει πώς και πώς να βγει. Δεν πρέπει να φοβόμαστε το τώρα, τη φετινή περίοδο, αλλά το μετά και τη διάρκεια...» λέει χαρακτηριστικά στην «Πελοπόννησο» ο πρ. πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αιγιάλειας Στράτος Βαρδάκης.

 

Αυτό που όμως ο ίδιος καταγράφει και αποτελεί μια δυσάρεστη εικόνα στην περιοχή, είναι όπως λέει, ότι «το 30% των καταστημάτων δεν θα ανοίξουν καν, ενώ ακόμα κι αυτοί που τώρα θα ξεκινήσουν, για πρώτη φορά μια τέτοια δραστηριότητα, θα δουν ότι η ευκολία είναι μόνο στην αρχή...και ύστερα κλαίνε»!       

 

Άγνωστο, παράλληλα, παραμένει το τι θα γίνει με τα κεφάλαια επανεκκίνησης, αφού η πλατφόρμα για ενίσχυση των επιχειρήσεων εστίασης με αιτήσεις ενδιαφερομένων αναμένεται να ανοίξει στις 5 Μαΐου, αλλά δεν θα μπορέσουν όλοι να τύχουν εκταμίευσης χρημάτων, όταν το 40% περίπου δεν έχει καθόλου ταμειακά διαθέσιμα.

 

www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου