ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Αχαΐα: Μετά την οργή για το λιανεμπόριο πήραν πίσω τις απαγορεύσεις για τις διαδημοτικές

Με την επισημοποίηση της απόφασης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, βγήκε και μια θετική είδηση, καθώς, όπως αναφέρει το thebest.gr, μετά την κατακραυγή επετράπησαν εντέλει οι διαδημοτικές μετακινήσεις στους 3 νομούς. 

 

Οι έμποροι της Αχαΐας είναι «παγωμένοι» αλλά και εκνευρισμένοι και σχεδόν δεν μπορούν να πιστέψουν την παράταση του λουκέτου στα καταστήματά τους.

 

Οι ίδιοι είχαν ξεκινήσει να προετοιμάζονται ακούγοντας τις ανακοινώσεις της Τετάρτης για άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

 

Τα καταστήματά τους καθαρίζονταν πυρετωδώς είτε από το προσωπικό τους είτε από συνεργεία καθαρισμού, έκαναν παραγγελίες και προμήθειες για ανανέωση του εμπορεύματός τους, ώστε να είναι έτοιμοι για τη Δευτέρα.

 

Όλα αυτά παγώνουν τουλάχιστον έως τις 12 Απριλίου.. και βλέπουμε.

 

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ξεκαθαρίζει ότι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο θα γίνονται κανονικά, όπως προβλέπεται σε όλη τη χώρα κάθε Σαββατοκύριακο, αρχής γενομένης από σήμερα.

 

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορωνοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό «6», οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν και εκτός των δήμων τους με όχημα, προκειμένου να ασκηθούν.

 

Στο αυτοκίνητο θα επιτρέπονται έως τρία άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια, ενώ υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας.

 

Εφόσον δεν παρατηρηθούν προβλήματα συνωστισμού σε περιοχές, τότε το μέτρο θα παραμείνει.

 

Βεβαίως, αυτό θα γίνεται μόνο τα Σαββατοκύριακα σε πρώτη φάση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου