ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Δεν ανοίγουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα - Απαγορεύονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις πολύ κόκκινες περιοχές και ειδικότερα για τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας. Την έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής  εμπειρογνωμόνων παρακολούθησαν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.


Οι λοιμωξιολόγοι κατέθεσαν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση, ζητώντας την αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων καθώς και των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αχαΐα, αλλά και στην Κοζάνη.

Επίσης, ζητούν υποχρεωτικό self test στους εργασιακούς χώρους.

 

Οι ειδικοί ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζουν οι συγκεκριμένες περιοχές και η οποία έχει χειροτερεύσει με αποτέλεσμα ήδη το σύστημα Υγείας να είναι στο «κόκκινο». 

 

Ως εκ τούτου θεώρησαν ότι ήταν υπερβολικά μεγάλο το ρίσκο να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο απ’ την ερχόμενη Δευτέρα, έστω μερικώς και με την εφαρμογή των click away και click inside.

 

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και των διασωληνωμένων στις πολύ κόκκινες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Αχαΐα, οδήγησε τελικά τους ειδικούς να αναβάλλουν, τουλάχιστον προς το παρόν, το άνοιγμα του λιανεμπορίου την προσεχή Δευτέρα και τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

 

Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την εισήγηση που υπέβαλε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου