ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Χαρδαλιάς: Ιδιαίτερα ανησυχητική η κατάσταση στην Αχαΐα - Παραμένει ο Νομός στο βαθύ κόκκινο

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, 02.04.2021, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για την πορεία που διαγράφει ο κορονοϊός στην χώρα μας.

Μαζί του στην ενημέρωση συμμετείχε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κι ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

 

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει η Αχαΐα για 8η εβδομάδα και η Πάτρα για 9η εβδομάδα.

 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, απαρίθμησε τις γνωστές περιοχές που παραμένουν σε καθεστώς σκληρού lockdown, το γνωστό -πια- «βαθύ κόκκινο», στις οποίες φυσικά συμπεριλαμβάνονται Αττική και Θεσσαλονίκη, αλλά και η Αχαΐα.

 

«Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται από αύριο το πρωί οι περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Κόνιτσας, ο δήμος Σκύρου, ο δήμος Αστυπάλαιας, οι δήμοι Ρόδου, Χάλκης της περιοχής Κιλελέρ, ο δήμος Λέρου και η δημοτική ενότητα Γαλατινής της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης. Βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο οι δήμοι Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Μετσόβου..


Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι περιοχές:

Η Περιφέρεια Αττικής, οι περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, οι περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, οι περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας, οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πέλλας, η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, η περιφερειακή ενότητα Λέσβου, η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, η περιφερειακή ενότητα Μυκόνου, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Χίου, ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων, ο δήμος Ιωαννιτών, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αμφίπολης και ο δήμος Βέροιας, ο δήμος Σκιάθου και ο δήμος Καρδίτσας, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών.

 

Σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης μπαίνουν:

Η τοπική κοινότητα Διστράτου του δήμου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά της τοπικής κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η δημοτική κοινότητα Λέκα του δήμου Σάμου.

 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητική την κατάσταση στην Αχαΐα όπου όπως είπε υπάρχουν 1.062 ενεργά κρούσματα το 81,26% των οποίων είναι συμπτωματικά, ενώ από την ιχνηλάτηση έχουν εντοπιστεί 2.124 στενές επαφές το 38% των οποίων παρουσιάζει συμπτώματα.

 

Στην Αχαΐα υπάρχουν συνολικά 1889 ενεργά και πιθανά κρούσματα, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τη στιγμή που εντοπίζονται εξαιρετικές δυσκολίες στη διάθεση κλινών ΜΕΘ COVID.

 

"Από την ημέρα που η Αχαΐα μπήκε σε βαθύ κόκκινο μέχρι σήμερα τα ενεργά κρούσματα αντί να μειώνονται, ανεβαίνουν με αύξηση 46,89%. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 19 Ιανουαρίου είχε 113 ενεργά κρούσματα ενώ σήμερα έχει 1.062", δήλωσε χαρακτηριστικά και απηύθυνε ισχυρότατη σύσταση και έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ζήτησε την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή συνωστισμών. Τόνισε, δε, πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου πρέπει να γίνει συντονισμένα και με κανόνες. Πρόσθεσε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τότε είναι πιθανό να αρθούν οι ελευθερίες που δόθηκαν.



Σε σχετική ερώτηση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα καταστήματα, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι με τη χρήση του sms στο 13032 και ραντεβού σε συγκεκριμένο κατάστημα, και οπωσδήποτε εντός της περιφερειακής ενότητας και μέσα στον χρονικό περιορισμό των τριών ωρών, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούντε σε άλλους δήμους για ψώνια.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου