ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Δήλωση Θεόφιλου Βασιλείου για τη κατάθεση του Ν/Σ που έχει σχέση με τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση

Ο νέος Νόμος για τις εκλογικές διαδικασίες στην Αυτοδιοίκηση είναι πλέον γεγονός. Εκτός από την τήρηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο νέος Νόμος επαναρρυθμίζει τη λειτουργία των Περιφερειών και Δήμων και επαναπροσδιορίζει το ρόλο τους και την ευθύνη τους έναντι των πολιτών.

 

Η απλή αναλογική μπορεί μεν να αποτυπώνει ακριβώς τις δυνάμεις των παρατάξεων, αποδείχτηκε όμως εγκληματική στη πράξη, για τη λειτουργία των Διοικήσεων των οργανισμών αυτών, είτε για λόγους παραταξιακών εγωισμών, είτε, το χειρότερο, για λόγους συναλλαγών, κάθε μορφής, κάτω από το τραπέζι.

 

Σε καμία περίπτωση δεν επιτεύχθηκαν συγκλίσεις ουσίας και έτσι αναδείχτηκε αδυναμία λειτουργίας, ανικανότητα προσώπων, παρά τις προθέσεις, μη επίλυση άμεσων προβλημάτων, έλλειψη προγραμματισμού μεσομακροπρόθεσμων υποθέσεων και παντελής απουσία μακρόπνοου σχεδιασμού.

 

Αδιάψευστος μάρτυς ο Δήμος Αιγιαλείας.

 

Χαιρετίζω τη Κυβερνητική αυτή Νομοθετική ρύθμιση, που σηματοδοτεί το τέλος της ακυβερνησίας στους Δήμους και στις Περιφέρειες και που θα αναδείξει με σαφήνεια το νέο μέγεθος αυξημένης ευθύνης, όσων φιλοδοξούν, να διοικήσουν τους Οργανισμούς αυτούς, οριοθετώντας παράλληλα και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη τοπική Κοινωνία. 

 

Θεόφιλoς Βασιλείου, πρ. Βουλευτής Αχαΐας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου