ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Αχαΐα: Πόσα θετικά self test προέκυψαν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Τα self test στα σχολεία μειώθηκαν, από δύο έγιναν ένα την εβδομάδα, όμως, η διασπορά στις σχολικές κοινότητες, παραμένει σε ένα αρκετά μικρό επίπεδο, γεγονός που δείχνει ότι αυτή τη φορά δύσκολα θα κινδυνέψει η συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα self test που έγιναν τη Δευτέρα και ήταν θετικά ήταν μόλις 15 σε ότι έχει να κάνει με τους μαθητές.

 

Σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς – δασκάλους τα θετικά self test ήταν μόλις 4. Οι αριθμοί αυτοί είναι αρκετά μικροί και το ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό για την Αχαΐα, γεγονός που δείχνει ότι η επιστροφή στα σχολεία δεν επιβάρυνε το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής. 

 

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι μαθητές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι κοντά στους 24.000. Μάλιστα, κρίνοντας από τους αριθμούς αυτής της εβδομάδας σε σύγκριση με την περασμένη, όταν άνοιξαν τα σχολεία, η υγειονομική κατάσταση των σχολικών κοινοτήτων, είναι αρκετά καλύτερη.

 

Την περασμένη εβδομάδα είχαν εντοπιστεί 32 θετικά στους πρώτους δειγματοληπτικούς ελέγχους και άλλα 35 στους δεύτερους, σε επίπεδο μαθητών.

 

Σύμφωνα με τoν διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, Τάσο Σταυρογιαννόπουλο, τα πράγματα από υγειονομικής πλευράς στις σχολικές κοινότητες πάνε αρκετά καλά και τα self test έχουν βοηθήσει σε αυτό. «Πιστεύω ότι πάμε καλά και αυτό δείχνει ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν δείξει τα self test».

 

Τι γίνεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

 

Σε χαμηλό επίπεδο όμως είναι τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω των self test και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα, από τα αποτελέσματα της περασμένης Δευτέρας, εντοπίστηκαν μόλις 12 θετικά self test σε επίπεδο μαθητών και ακόμα τρία σε εκπαιδευτικούς.

 

«Όταν μιλάμε για 2.500 καθηγητές και για 20.000 μαθητές σε όλη την Αχαΐα, καταλαβαίνετε ότι το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων είναι αρκετά μικρό» τονίζει από την πλευρά του ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ανδρέας Ζέρβας.

 

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της πρωτοβάθμιας, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αχαΐα η μείωση των self test στους μαθητές και στους καθηγητές, δύσκολα θα επηρεάσει αρνητικά την διασπορά στις σχολικές κοινότητες.

 

Τουλάχιστον αυτό ευελπιστούν. Βλέπετε πλέον το επιδημιολογικό φορτίο είναι χαμηλό, τα κρούσματα είναι λιγοστά και το εργαλείο των self test, έστω και μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να αποδώσει καρπούς. Από εκεί και πέρα βέβαια όλα θα φανούν στην πορεία.

 

Patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου