ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Αιγιάλεια: Αυθαίρετη κατάληψη χώρων αιγιαλού και παραλίας - Απομάκρυνση του εξοπλισμού που έχει τοποθετηθεί σε μόνιμη βάση

Κατά τη θερινή περίοδο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου παρατηρούνται συχνά φαινόμενα αυθαίρετης κατάληψης αιγιαλού και παραλίας από πολίτες (μόνιμη ανάπτυξη ομπρελών / καθισμάτων και λοιπού εξοπλισμού από ιδιώτες / παραθεριστές σε σταθερές βάσεις, τοποθέτηση σκαφών πάνω στην ακτή), με αποτέλεσμα αρκετές φορές την αδυναμία από τους λοιπούς επισκέπτες / κατοίκους να βρουν "ελεύθερο χώρο" στην παραλία, προκειμένου να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

 

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, με έγγραφο που απέστειλε προς τις Δημοτικές Ενότητες και κοινοποιούμενο στις συναρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό, Δημοτική Αστυνομία), παρακαλεί τους πολίτες που έχουν προχωρήσει στις πιο πάνω περιγραφόμενες ενέργειες να απομακρύνουν άμεσα τον εξοπλισμό που έχουν τοποθετήσει σε μόνιμη βάση επί των ακτών (ομπρέλες, ξαπλώστρες, σκάφη κλπ), διαφορετικά ο Δήμος Αιγιαλείας θα προχωρήσει στην απομάκρυνση του εξοπλισμού αυτού και στην περαιτέρω διάλυσή του, χωρίς καμία άλλη ειδοποίηση, ώστε στις παραλίες του Δήμου να πληρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους χρήστες.

 

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 4607/2019 (Α΄ 65), το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 13 του ν. 2971/2001 (Α΄ 285), "Απλή χρήση αιγιαλού, παραλίας, όχθης, παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και πλεύσιμου ποταμού, είναι κάθε χρήση, εφόσον από αυτή δεν παραβιάζεται ο προορισμός τους ως κοινόχρηστων πραγμάτων και δεν επέρχεται αλλοίωση στη φυσική μορφολογία τους και τα βιοτικά στοιχεία τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου