ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Εγκατάσταση παράκτιου σταθμού παρακολούθησης ρύπανσης στο Λιμάνι του Αιγίου

Το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας ομόφωνα αποφάσισε να εγκρίνει το αίτημα του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων - Ε.Ο.Α.Ε.Ν., σχετικά με τη χορήγηση άδειας για εγκατάσταση παράκτιου σταθμού παρακολούθησης ρύπανσης στο Λιμάνι του Αιγίου και συγκεκριμένα στη θέση με συντεταγμένες 38.256969, 22.076025.

 

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων - Ε.Ο.Α.Ε.Ν., συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «SEctor Adaptive Virtual Early Warning System for Marine Pollution» (SEAVIEWS), το οποίο συγχρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος INTERREG V-B Adriatic - Ionian ADRION 2014-2020 και ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.), τις  δικαιούχες χώρες μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας (IPA II countries) και από τα Εθνικά ταμεία των συμμετεχουσών χωρών.

 

Το έργο, αφορά στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου διακρατικού δικτύου καταγραφής που θα λαμβάνει, θα αποθηκεύει και θα αναλύει δεδομένα για την ποιότητα του θαλάσσιου νερού από έξυπνους αισθητήρες (smart sensors) που θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία, με σκοπό την έγκαιρη πρόληψη και διαχείριση της θαλάσσιας ρύπανσης. Η ανάλυση των δεδομένων και τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι προσβάσιμα μέσω του δικτύου στην ευρύτερη κοινωνία, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την ενίσχυση της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την εφαρμογή βελτιωτικών δράσεων αλλά και τη λήψη αποφάσεων σε εθνικό / περιφερειακό επίπεδο.

 

Στο πλαίσιο του έργου SEAVIEWS έχει γίνει η προμήθεια εξοπλισμού περιβαλλοντικής παρακολούθησης θαλάσσιας ρύπανσης για μέτρηση και υπολογισμό εννέα (9) παραμέτρων (Βάθους, Θερμοκρασίας, Αγωγιμότητας, Αλατότητας, TDS Ολικά διαλυμένα στερεά, Θολότητας, pΗ, ORP, Διαλυμένο Οξυγόνο, LDO).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου