ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας: «Να δοθεί άμεσα βοήθεια από το Υπουργείο Οικονομικών απευθείας στους σταφιδοπαραγωγούς»

Ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα της ταφίδας και προτείνει να δοθεί άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών βοήθεια απευθείας στους σταφιδοπαραγωγούς σύμφωνα με τα παραγόμενα κιλά για κάθε παραγωγό.

 

Με τον τρόπο αυτό:

1. Στηρίζεται άμεσα ο παραγωγός ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα ώστε να αποκτήσει ρευστότητα τους επόμενους μήνες και να μην χρειαστεί να ξεπουλήσει το προϊόν του σε εξευτελιστικές τιμές.

2. Βοηθάει έμμεσα μεταποιητές - εξαγωγείς στην διάθεση των ποσοτήτων που υπάρχουν καθώς δεν θα υπάρχει πίεση για την φετινή παραγωγή, έτσι θα βοηθήσει στην συγκράτηση της τιμής του προϊόντος.           

3. Δίνει κίνητρο στους παραγωγούς να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση της καλλιέργειας που όπως λέει το Υπουργείο θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022.

Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια από πλευράς Υπουργείου πιστεύουμε ότι θα είναι σε βάρος του προϊόντος, των παραγωγών και της τοπικής οικονομίας.                                                      .                                                                                                               

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου