ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: Γιορτινά δωράκια σε εργολάβους

Μεγάλα Χριστουγεννιάτικα δώρα σε ιδιωτικές εταιρίες επιφύλασσε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας τη Δευτέρα 20/12.

Συγκεκριμένα ενέκρινε την προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρη παράδοση του συνόλου της διαχείρισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού για τα επόμενα 10 χρόνια σε ιδιωτική εταιρεία με συνολικό κόστος για τον δημοτικό προϋπολογισμό 11.313.000€.

 

Επίσης εγκρίθηκε ένας ακόμη εξωδικαστικός συμβιβασμός ύψους 358.000€, σε γνωστή εταιρεία η οποία μεταφέρει απορρίμματα με απευθείας αναθέσεις για λογαριασμό του Δήμου μας και η οποία στο παρελθόν έχει ξανά εισπράξει μεγάλα ποσά από εξωδικαστικούς συμβιβασμούς σε βάρος του δημοτικού ταμείου. 

 

Είναι μάλιστα η μία εκ των δύο εταιριών που είχαν εμπλακεί στον περίφημο διαγωνισμό για τα απορρίμματα με έκπτωση 1% στα 4.500.000€ και ο οποίος τελικά απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

Σε σχέση με τον ηλεκτροφωτισμό, η Δημοτική Αρχή, πιστή στις ιδέες της για πλήρη ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων που υπάρχουν στην δικαιοδοσία ενός Δήμου, επιχειρεί να παραδώσει την αντικατάσταση των λαμπτήρων αλλά και την συνολική διαχείριση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτες.

 

Πλέον την ευθύνη για τον δημοτικό φωτισμό αλλά και τις οικονομικές υποχρεώσεις αυτού θα έχει ιδιωτική εταιρία και όχι ο Δήμος, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο στην ποιότητα του φωτισμού όσο και στις καθημερινές ανάγκες, αφού πλέον ο οποιοσδήποτε πολίτης θα πρέπει να απευθύνεται στον αντίστοιχο ανάδοχο και όχι στον Δήμο.

 

Επίσης γίνεται σαφές ότι οποιαδήποτε επέκταση ή παραλλαγή του δημοτικού φωτισμού θα γίνεται μετά από απόφαση του ιδιώτη και όχι της αντίστοιχης επιτροπής του Δήμου όπως γινόταν μέχρι σήμερα και προφανώς το κέρδος θα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για την λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

 

Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι η Δημοτική Αρχή επιρρίπτει ευθύνες στις δημοτικές υπηρεσίες και στους δημοτικούς υπαλλήλους για την κακή ποιότητα του φωτισμού αλλά και του μεγάλου χρόνου αντικατάστασης σε περίπτωση φθοράς, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι δημοτικές υπηρεσίες είναι μόνιμα παραμελημένες, με ελάχιστα εφόδια και μέσα και οι δημοτικοί υπάλληλοι λιγοστοί για τις αυξημένες ανάγκες.

 

Μάλιστα η Δημοτική Αρχή του κ. Καλογεροπούλου φέρνει μια τέτοια μεγάλη αλλαγή που θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών και την φέρνει μονάχα στην Οικονομική Επιτροπή, στην οποία έχει την πλειοψηφία, και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεχώς θέλει να υποβαθμίζει. 

 

Αν μια τόσο μεγάλη αλλαγή δεν έχει χώρο στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου τότε τι έχει; Καλούμε έστω και τώρα την δημοτική αρχή να φέρει το θέμα του ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε σοβαρό θέμα που αφορά το Δήμο μας. 

 

Να σταματήσει η Δημοτική Αρχή να υποβαθμίζει και να υποτιμά το Δημοτικό Συμβούλιο επειδή θεωρεί ότι δεν μπορεί πλήρως να ελέγξει τις αποφάσεις του.

 

Σε σχέση με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα απορρίμματα, η Δημοτική Αρχή ακολουθεί την ίδια τακτική επιρρίπτοντας ευθύνες σε δημοτική υπάλληλο για την οποία μάλιστα ο κ. Καλογερόπουλος ζήτησε να καταλογιστεί η ζημιά. 

 

Πάντα για τη Δημοτική Αρχή του κ. Καλογεροπούλου και των αντιδημάρχων του, υπάρχουν τρίτοι που φέρουν την ευθύνη και πότε οι ίδιοι άσχετα αν βρίσκονται στις μεγαλύτερες θέσεις ευθύνης που υπάρχουν στον Δήμο. 

 

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τον καταλογισμό της ζημιάς στη δημοτική υπάλληλο αλλά και γενικότερα τη μεταφορά των ευθυνών στους δημοτικούς υπαλλήλους και τις υπηρεσίες. 

 

Χρέος του Δημάρχου και των συνεργατών του είναι να οργανώνουν και να ελέγχουν όλους τους τομείς που είναι αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και όχι να παραδίδουν τις υπηρεσίες στους ιδιώτες και να μετακυλούν την ευθύνη στους υπαλλήλους.

 

Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.

Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου