ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Λαογραφική έκθεση με «παλιά αντικείμενα» με μεράκι και αγάπη από τη Β’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας

«Πολύτιμες, μοναδικές κι αλησμόνητες μνήμες από το παρελθόν» ήταν ο τίτλος της έκθεσης που ετοίμασε με μεράκι και αγάπη για τη γιαγιά παράδοση η Β’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

Η λαογραφική έκθεση με «παλιά αντικείμενα» έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ασχοληθούν με τη δημιουργία αφίσας-πρόσκλησης και τον τρόπο ξενάγησης.

Τα εκθέματα της έκθεσης ήταν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, κεντητά, εργαλεία, νομίσματα, φωτογραφίες κ.α. που έφεραν οι μαθητές από το σπίτι τους. Με καμάρι και γεμάτοι χαρά, οι μαθητές έστησαν τα αντικείμενα που έφεραν και στη συνέχεια τοποθέτησαν και τα καρτελάκια με τις λεζάντες για να παρέχουν τις ανάλογες πληροφορίες.

Αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στους μαθητές που μας ταξίδεψαν και μας θύμισαν πολύτιμες κι αλησμόνητες μνήμες από το παρελθόν!!!


Θερμά συγχαρητήρια και πολλά πολλά μπράβο στη δασκάλα κα ΦΡΑΝΤΖΗ  ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ για την ωραία ιδέα και το διαμοιρασμό της γνώσης αυτής σε όλες τις τάξεις του σχολείου. Ήταν ένα μάθημα που χάρισε πολλές επικοινωνιακές δεξιότητες στους μαθητές της τάξης κι ένα παράδειγμα λαογραφικού προγράμματος για τις άλλες τάξεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου