ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Εργατικό Κέντρο Αιγίου: Παρουσιάστηκε το βιβλίο με την ιστορία του - Αποκαλυπτήρια της στήλης με τα ονόματα των διατελεσάντων Προέδρων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις από το Εργατικό Κέντρο Αιγίου.

Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε τα αποκαλυπτήρια της στήλης με τα ονόματα των διατελεσάντων Προέδρων, η οποία πραγματοποιήθηκε στη φορτισμένη από συγκίνηση αίθουσα του Ε.Κ. Αιγίου.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ» του Δήμου Αιγιαλείας η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου των συγγραφέων Γιώργου Γεωργόπουλου και Παναγιώτη Στούρα «Η ιστορία του Εργατικού Κέντρου Αιγίου (1935 – 2015)» σε έκδοση του Ινστιτούτου Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε (Ι.Ν.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε.)

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος και Ιστορικός Ερευνητής Φάνης Ζουρόπουλος ενώ την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο Δρ. Ιστορίας και Διδάσκων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κωνσταντίνος Δουκάκης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.) Γιάννης Παναγόπουλος, ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Τζανακάκης, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κωνσταντίνος Μάρκου, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μαρίνος Σκανδάμης και η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Μαρία Τσουκαλά.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την πολύτιμη προσφορά τους στο εργατικό κίνημα οι πρώην Πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Γιάννης Μαρίνος και Νίκος Κόκλας καθώς και δυο πρώην Μέλη της Διοίκησης του Ε.Κ. Αιγίου, το μακροβιότερο Μέλος της Δ/σης με περισσότερα από 30 χρόνια προσφοράς ο Βασίλης Τσερεντζούλιας και ο άοκνος εργάτης του Συνδικαλισμού Σωτήρης Κολοκοτρώνης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν Μέλη της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος και του Ινστιτούτου Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε. (Ι.Ν.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε.), Εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας, Μέλη Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και Φορέων της περιοχής, Εκπρόσωποι Οργανισμών και Επιχειρήσεων καθώς και πλήθος εργαζομένων της Αιγιάλειας.

Το Εργατικό Κέντρο Αιγίου ευχαριστεί τους Συγγραφείς, τους Συντελεστές του βιβλίου καθώς και όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθούν οι δυο αυτές πολύ σημαντικές εκδηλώσεις.

 

Η ταυτότητα του βιβλίου:

Η ιστορία του Εργατικού Κέντρου Αιγίου (1935 – 2015)

Συγγραφείς:

Γιώργος Γεωργόπουλος

Παναγιώτης Στούρας

Διορθώσεις – γλωσσική επιμέλεια:

Αρχοντούλα Ρέλλα – Παπασημακοπούλου

Επιμέλεια φωτογραφιών:

Νίκος Παπαγιαννόπουλος

Δημιουργικό – Σελιδοποίηση – Επιμέλεια εξωφύλλου:

ΚΑΜΠΥΛΗ ΑΕΒΕ – Μάρθα Δελτούζου

Παραγωγή – Εκτύπωση:

ΚΑΜΠΥΛΗ ΑΕΒΕ

Copyright: ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Γιώργος Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Στούρας, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου