ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Αιγιάλεια: Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς για το 2022 από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ομόφωνα αποφάσισε:

Α) Την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, για το έτος 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί με δικά της συνεργεία και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχετικό έγγραφό της με αριθ.πρωτ. 11455/562/17.01.2022, στις Δημοτικές Κοινότητες Αιγίου, Ροδοδάφνης, Μαυρικίου, Μελισσίων, Καμαρών, Κουνινάς, Σελιανιτίκων, Αγίου Κωνσταντίνου, Ζήριας, Σαλμενίκου, Νεραντζιών, Νέου Ερινεού, Δημητρόπουλου και Λόγγου Δήμου Αιγιαλείας.

Την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς επιθυμούν οι κάτοχοι του 50% των ελαιόδεντρων της περιοχής τους. Οι ανωτέρω Δημοτικές Κοινότητες δεν είναι σε θέση να οργανώσουν συνεργεία και να εξασφαλίσουν ψεκαστές. Επιπλέον, αδυνατούν να ορίσουν εκπρόσωπό τους για την παρακολούθηση των εργασιών δακοκτονίας.

Β) Την πληρωμή της εισφοράς δακοκτονίας από τους ελαιοκαλλιεργητές, η οποία θα επιβληθεί χωριστά για το ελαιόλαδο και χωριστά για τις βρώσιμες ελιές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου