ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Δυτ. Ελλάδα: Στις τάξεις τους οι καθηγητές της Γ’ Λυκείου-Στο 50% η προσέλευση μαθητών


«Οι εκπαιδευτικοί, πλην εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνεχίζουν τις άδειες σκοπού προσήλθαν κανονικά σήμερα στα σχολεία τους»,

τονίζει στο PatrasTimes ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Κ. Γιαννόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως και οι καθηγητές της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας είχαν εντόνως αντιδράσει, συμμετέχοντας στην πανελλαδική στάση εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα, αφού όπως υποστήριζαν δεν πληρούνταν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής στα σχολεία (έλευση αντισηπτικών) ενώ δεν επαρκούν εκπαιδευτικοί και αίθουσες για το «σπάσιμο» των τμημάτων ελέω κορωνοϊού.
Σε επίπεδο μαθητών της Γ’ Λυκείου επέστρεψε σήμερα περίπου το 50% σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο κάποιοι μαθητές κράτησαν τις απουσίες για το τέλος της χρονιάς.
Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τη Β’ και Α’ Λυκείου, όπως και για τα γυμνάσια.
Οι μαθητές κάθονται ένας σε κάθε θρανίο, διαγώνια με το πίσω μαθητή, σε απόσταση 1,5 μέτρου. Φορούν προαιρετικά μάσκα και κάθε τάξη έχει αντισηπτικό.
Τα τμήματα χωρίζονται σε δύο, με έως 15 μαθητές το καθένα, με εκ περιτροπής μάθημα. Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα υποτμήμα και Τρίτη Πέμπτη το άλλο και εναλλάξ.
Τέλος, απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα, ενώ κατά την άφιξη και αποχώρηση των μαθητών χρησιμοποιούνται περισσότερες είσοδοι και έξοδοι, με τα παιδιά να φεύγουν και εισέρχονται στο σχολείο τμηματικά.
Σε κάθε τμήμα θα πραγματοποιηθεί δίωρη αρχική ενημέρωση για την τήρηση των κανόνων υγιεινής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου