ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Αίγιο - Σχολικές καθαρίστριες: Για άλλα καθήκοντα υπέγραψαν, άλλα καλούνται να κάνουν


Στον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, από απασχολούμενες με σύμβαση μίσθωσης έργου, ενόψει της επαναλειτουργίας τους και για όσο διάστημα υφίσταται κίνδυνος διάδοσης του κορονοϊού, αναφέρεται με επιστολή του προς τον δήμαρχο το Σωματείο Καθαριστριών Αιγιάλειας.

Αφορμή, το φαινόμενο που παρατηρήθηκε, σχολικές καθαρίστριες που παρέχουν υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένα σχολεία και αριθμό αιθουσών, άρα και αποδοχών καθορισμένων βάσει αυτών, να καλούνται να καλύψουν την καθαριότητα πολύ περισσότερων τετραγωνικών με τις ίδιες ακριβώς αποδοχές. Επίσης, καλούνται σε υπηρεσία πρωί και απόγευμα ή και να παραμένουν στο σχολείο για πολλές ώρες συνεχόμενα, κάτι που υπερβαίνει τις υποχρεώσεις τους και οι οποίες περιγράφονται στις συμβάσεις έργου.

«Εξαναγκάζονται σε εργασία πλήρους απασχόλησης, με μέσο όρο αποδοχών 300 ευρώ τον μήνα και παράλληλα να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε άλλη εργασία που έχουν για βιοπορισμό. Αυτονόητο το να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα ασφαλές και υγιές σχολικό περιβάλλον, ωστόσο αυτό δεν μπορεί αυτό να γίνεται σε βάρος τους και με καταπάτηση των ήδη ανύπαρκτων εργασιακών δικαιωμάτων» λέει η πρόεδρος Σταυρούλα Πιερράτου.

Προς ελάχιστη διασφάλιση των εργαζομένων, το σωματείο αιτείται να κοινοποιηθεί στην κάθε μία, σε ποια σχολική μονάδα θα απασχοληθεί και σε πόσα τ.μ., τα οποία πρέπει να είναι αντίστοιχα της σύμβασης, ώστε να μην επιβαρυνθεί με επιπλέον εργασία για την οποία δεν θα λάβει αποδοχές, ενώ για την εργασία τους, αποσαφηνίζουν ότι δεν δύνανται να εκτείνεται καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων, αλλά μετά το πέρας της, ώστε να μην διαταράσσεται ο οικογενειακός και επαγγελματικός προγραμματισμός τους.

Τέλος, ζητούν από τον δήμο, να αποτυπώσει σε έγγραφο που θα τους στείλει, το σχολείο που τις τοποθετεί, τον αριθμό των αιθουσών και την ώρα προσέλευσης.


Εφημερίδα Πελοπόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου