ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Κέντρα Ξένων Γλωσσών: Πότε θα ανοίξουν για το Δημοτικό - Πώς θα γίνει η πληρωμή διδάκτρων


Τα κέντρα ξένων γλωσσών για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και την Α -Β Λυκείου ανοίγουν

στις 18 Μαΐου με ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση ενώ για τους μαθητές Δημοτικού τα μαθήματα θα γίνονται μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης μέχρι νεωτέρας.



Με επιστολή που έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζητούν η επαναλειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών να γίνει νωρίτερα, επικαλούμενη ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού ερμηνεύει διαφορετικά την εισήγηση της υγειονομικής επιτροπής για τα παιδιά του Δημοτικού με αποτέλεσμα το τραγελαφικό παιδιά 11 & 12 ετών να μπορούν να κάνουν χορό και μουσική από τις 18 Μάιου ενώ ξένες γλώσσες ενδεχομένως από 1η Ιουνίου.»


Επαναλειτουργούν από τις 18 Μαΐου τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για τους μαθητές άνω των 12 ετών

Σε τηλεοπτική του δήλωση στο OPEN ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Γιώργος Ζηκόπουλος, επισήμανε ότι το 70% των μαθητών των Κέντρων Ξένων Γλωσσών είναι κάτω των 12 ετών, οπότε  η επιστροφή τους στις τάξεις θα πραγματοποιηθεί, σε κάθε περίπτωση, από τον Ιούνιο και μετά.


Παράταση στα μαθήματα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών;

Όπως δήλωσε ο Γ. Ζηκόπουλος τα κέντρα ξένων γλωσσών αναμένεται να επεκτείνουν τη λειτουργία τους μέχρι τις αρχές Ιουλίου, με την τήρηση των κανόνων που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ.


Η εξ αποστάσεως διδασκαλία λειτούργησε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών;

Η εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς «κλειδί» για την εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι η ζωντανή διδασκαλία και αλληλεπίδραση εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου, εξήγησε ο Γ. Ζηκόπουλος.
Εκτός από τα παιδαγωγικά εμπόδια, τα κέντρα ξένων γλωσσών αντιμετωπίζουν και τεχνικές δυσκολίες για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, ενώ όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του συνδέσμου, οι ιδιοκτήτες που έχουν συστήσει ατομική επιχείρηση έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ενίσχυσης των 600 ευρώ, μαζί με τις ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών και επιστημόνων. Αντιθέτως, οι ιδιοκτήτες που συμμετέχουν σε εταιρικά σχήματα (ΕΠΕ, ΕΤΕ κ.α) δεν έχουν λάβει καμία ενίσχυση.


Τι ισχύει για την πληρωμή των διδάκτρων

Για την πληρωμή των διδάκτρων, προβλέπεται η τακτική καταβολή τους στο βαθμό που διεξάγονται μαθήματα έστω και εξ αποστάσεως, ωστόσο προκρίνονται ειδικές ρυθμίσεις με τους γονείς, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, τόνισε ο κ. Ζηκόπουλος.

infokids.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου