ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Αιγιάλεια: Η καταστροφή ή εξαφάνιση κάδων και καλαθιών χαλάει τα σχέδια του δήμου

Επέστρεψε ο εφιάλτης των σκουπιδιών και της «ανταρσίας» με κάδους σε διάφορα σημεία της Αιγιάλειας και μάλιστα σε παραλιακά μέρη όπου οι ανάγκες για καθαριότητα είναι αυξημένες, λόγω παραθεριστών και επισκεπτών.

Οι μαρτυρίες κατοίκων του Λόγγου στην εφημερίδα «Πελοπόννησο», αλλά και τα περιστατικά που φτάνουν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ν. Καραΐσκο, προκαλούν ανησυχία για την εικόνα που εμφανίζουν πολυσύχναστα και δημοφιλή μέρη, εν μέσω θέρους, με χαρακτηριστική την περίπτωση όπου κάδοι βρέθηκαν, προ ημερών, καμμένοι, ενώ άλλοι έγιναν παιχνίδι και από το δρόμο εντοπίστηκαν...σχεδόν μέσα στη θάλασσα!

 

Η καταστροφή ή εξαφάνιση κάδων (μικρών - μεγάλων) και καλαθιών, στις ακτές, χαλάει τα σχέδια του δήμου, ο οποίος μη έχοντας προσωπικό να καθαρίζει καθημερινά τα τουριστικά θέρετρα, έχει καλέσει τους καταστηματάρχες να βάλουν πλάτη αλλάζοντας τις σακούλες, ενώ και αριθμητικά κοινότητες όπως Σελιανίτικα, Λόγγος και Διακοπτό ενισχύθηκαν με υλικά μέσα. 

 

Παραταύτα, υπάρχουν πρόεδροι, που αντί να κάνουν κάτι για να τα προστατεύσουν, το μόνο που ξέρουν είναι να ζητούν συνεχώς άλλους, για παραλίες και πλατείες, όσο βλέπουν τους χώρους αυτούς και τους δρόμους να γεμίζουν με χαρτιά, μπουκάλια κ.ά.

 

> Σε Ροδοδάφνη και Άγιο Κωνσταντίνο, εξάλλου, ο δήμος προχώρησε σε γενικό καθαρισμό και απολύμανση Καταυλισμών Ρομά, παρεμβάσεις που θα συνεχιστούν και αλλού, για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εν μέσω πανδημίας και αποτροπή πυρκαγιών, μαζεύτηκαν χόρτα, ογκώδη αντικείμενα, οικοσκευές και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

 

> Ο Σύνδεσμος Προστασίας - Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού «Αρίων», στον οποίο συμμετέχει ενεργά η Αιγιάλεια, ανακοίνωσε μνημόνιο συνεργασίας με τον οργανισμό Safe Water Sports, με στόχο την παροχή τεχνογνωσίας στον δήμο πάνω σε θέματα ασφάλειας των πολιτών στη θάλασσα και σε δραστηριότητες αναψυχής. 

 

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει ενημέρωση μαθητών σε σχολεία, τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για λουόμενους, λειτουργία περιπτέρων ψυχαγωγίας παιδιών, ενημέρωση της τρίτης ηλικίας σε ΚΑΠΗ κ.ά.

 


Pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου