ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Αίγιο: Ο Όμιλος Κυριακούλη για επένδυση στη Μαρίνα - Τι είδε, τι είπε ο δήμος (Φωτο)

To ενδιαφέρον του για την κατασκευή Μαρίνας ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο χωροθετημένο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών «Αγίου Νικολάου» Αιγίου,

επιβεβαίωσε χθες ο κορυφαίος Όμιλος Εταιρειών «Κυριακούλη», αντιπροσωπεία του οποίου επισκέφθηκε το πρωί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας, αλλά και το χώρο προς την παραλία της Αλυκής και κατέγραψε αποκλειστικά η εφημερίδα «Πελοπόννησος», η οποία είχε αποκαλύψει προ ημερών την ιδιαίτερη εξέλιξη.

Ο κ. Στέφανος Κυριακούλης, με συνεργάτες του, συζήτησε με τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημ. Καλογερόπουλο και τον πρόεδρο του ΔΛΤΑ Βασ. Χριστόπουλο, εξηγώντας την επιχειρηματική του φιλοσοφία για ανάπτυξη περιφερειακών μαρίνων που θα καλύψουν τις κορεσμένες του Ιονίου, όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ελλιμενισμό ιστιοφόρων, από Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Από την αυτοψία στον χώρο του ΙΝΟΑ, προέκυψε πως ίσως απαιτηθεί τροποποίηση της αρχικής μελέτης, για αύξηση της χωρητικότητας από 150 σε 200 σκάφη, προς την πλευρά του παλιού Λιμεναρχείου.

 

Ο δήμος υπέδειξε στον επενδυτή και τον χερσαίο χώρο της Περιφέρειας (παλιές αποθήκες ΠΕΣ) σε περίπτωση που απαιτηθεί η χρήση του και σύντομα η επίσκεψη θα επαναληφθεί, αυτή τη φορά στο γραφείο του περιφερειάρχη.

Ο κ. Καλογερόπουλος έθεσε τις υπηρεσίες του δήμου στη διάθεση του Ομίλου, λέγοντας πως η επιχειρηματική του δράση θα βοηθήσει στην πρόοδο από θαλάσσης με μακροχρόνια οφέλη, ενώ ο κ. Χριστόπουλος έκανε σαφές πως το ΔΛΤΑ είναι σε ετοιμότητα για να βρεθεί ο τρόπος συνεργασίας, πιθανά και μέσω ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος, παράλληλα με τη επένδυση του ιδιώτη, ώστε να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο των αιγιωτών για εξειδικευμένο τουρισμό και ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης.

 

Ο Όμιλος «Κυριακούλη» ήδη εκμεταλλεύεται τις Μαρίνες Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζέας, Καλαμάτας, Αθήνας, Ρόδου, Κω, Πάρου, Σκιάθου, Μυκόνου και πολλών σε Ιταλία, Κροατία, Γαλλία, Μάλτα, Καραϊβική και Ισπανία.



pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου