ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open το πρωί της Δευτέρας.

«Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού (και) στο σχολικό περιβάλλον», ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και σημείωσε τα εξής:

 

Στις 7 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις:

  • να τηρούμε τα μέτρα ατομική υγιεινής  και προστασίας.

  • να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά ότι αν τηρούμε  τις αποστάσεις όσο μπορούμε,

  • να πλένουμε τα χέρια μας και

  • εκεί που θα πρέπει έξω από το σχολείο ή και μέσα σε αυτό, εάν χρειαστεί να φοράμε τη μάσκα μας.

     

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που θα μας προστατεύσουν από την διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον.

 

Είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας εξ αποστάσεως και με ειδικές συνθήκες να λένε ότι ήταν τραγέλαφος;

 

Αυτούς τους τρεις μήνες ανταποκρίθηκε το σύστημα. Είναι κρίμα να έχουμε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών να λένε αυτά τα πράγματα γι αυτούς που προσπάθησαν τόσο πολύ.



Στο ερώτημα αν έχει «κλειδώσει» η απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη του σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου, ο κ. Πέτσας απάντησε «φυσικά», ενώ αναφορικά με το αν εξακολουθεί υφίσταται πιθανότητα αναβολής σχολίασε με νόημα πως όσο και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου