ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Αιγιάλεια: Αύξηση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών - Μείωση 30% στα μισθώματα των σχολικών κυλικείων

Στο σύνολό τους οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου ενέκριναν την εισήγηση για αύξηση του ωραρίου των «34» σχολικών καθαριστριών από 3ωρο σε 5ωρο. Τις ενέργειες και την προσπάθεια που καταβλήθηκε από πλευράς δημοτικής αρχής ανέπτυξε κατά την εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος. Όπως ανέφερε: «από το καλοκαίρι που άλλαξε το καθεστώς, η σχετική ΠΥΣ προέβλεπε την πραγματοποίηση διαγωνισμού για 34 με 3ωρο και 12 πλήρες ωραρίου. Από πρώτη στιγμή με σειρά υπομνημάτων στραφήκαμε προς πάσα κατεύθυνση ζητώντας να γίνουν πλήρους απασχόλησης και οι 46 εργαζόμενες!

Όλο αυτό το διάστημα πιέζοντας παράλληλα για την νομοθετική ρύθμιση επ`αυτού, αναζητήσαμε τρόπο να προχωρήσουμε μόνοι μας ως δήμος στην αύξηση του ωραρίου των «34» κυριών. Σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες αναζητήσαμε τον τρόπο να βρούμε τα επιπλέον χρήματα ώστε να καλυφθούν τα έξοδα που θα προκύψουν και το τι θα μπορούσε να κάνει η υπηρεσία. Από πλευράς δημοτικής αρχής καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο και να κάνουμε την υπέρβαση ώστε να ενισχυθούν τα σχολεία μας».

 

Στο σύνολό τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης υπερτόνισαν την αναγκαιότητα να ενισχυθεί η σχολική καθαριότητα και μετά από αρκετή όμως ώρα συζήτησης, το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

Μείωση 30% στα μισθώματα των σχολικών κυλικείων

 

Την απόφαση του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μείωση κατά 30% στα μισθώματα των κυλικείων όλων των σχολικών μονάδων δεδομένου ότι έχουν πληγεί λόγω covid, επικύρωσε επίσης ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας τη νύχτα της Δευτέρας.

 

Όπως ανέφερε κατά την εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ΄.Τριανταφυλλόπουλος: «Το καθεστώς που ισχύει για τις μισθώσεις δεν επέτρεπε μέχρι σήμερα την μείωση των μισθωμάτων, ωστόσο με τροπολογία του ΥΠΕΣ δόθηκε η δυνατότητα διερεύνησης του ζητήματος.

 

Οι ενέργειες ήταν άμεσες και ομόφωνα το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής ενέκρινε την μείωση κατά 30% σε όλα τα κυλικεία αφότου λάβαμε υπόψιν όλα τα νέα δεδομένα και θεωρείται πως η μείωση του 30% καλύπτει πλήρως τη ζημιά των επαγγελματιών».

 

 

Ημερήσιος της Αχαΐας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου