ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ανακαινίστηκε το κτίριο του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου

Το κτίριο του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου, φόρεσε τα καλά του.

Και ελπίζουμε να μην τα ξαναβγάλει!

Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, κατηφορίζοντας προς την παραλία του Λόγγου, κάτι έχει αλλάξει.


Το παλιό, σχεδόν γερασμένο λευκό χρώμα στους άψυχους τοίχους του κτιρίου του Φ.Ο.Λ, αποτελεί παρελθόν. Τη θέση του έχει πάρει ένα χρώμα πιο απαλό. Ένα ροζ-σομόν που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λευκά πλαίσια των ξύλινων παραθύρων.

 

Τόσο απλό ήταν. Λίγο χρώμα στην πρόσοψη του κτιρίου και αμέσως άλλαξε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του χωριού. Και μαζί με αυτό, άλλαξε και η διάθεσή μας.

 

Κι όμως, πήρε δέκα ολόκληρα χρόνια ώστε η δημοτική αρχή να εισακούσει τα αιτήματα του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου, και να πραγματοποιηθεί τελικά συντήρηση-ανακαίνιση του κτιρίου.

 

Όπως εξηγεί στο e-loggos.gr ο πρόεδρος του Φ.Ο.Λ. κ.Ιερόθεος Μουρίκης, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, τους άκουσε η δημοτική αρχή! 

“Το κτίριό μας ήταν εντελώς παρατημένο. Τα τελευταία δέκα χρόνια, στέλναμε στη δημοτική αρχή αιτήματα για ανακαίνιση και δε μας έδιναν καμία σημασία. Είμαστε ένας από τους παλαιότερους συλλόγους με τις περισσότερες δραστηριότητες στην Αιγιάλεια, με δικό του ένα από τα μοναδικά κινηματοθέατρα στην Ελλάδα και μάλιστα με μια βιβλιοθήκη της τάξεως των 20.000 τόμων. Μας έγραφαν κανονικά. Πίεσα και με άκουσαν. Και ο κ.Βασίλης Χριστόπουλος της Τεχνικής Υπηρεσίας και ο κ.Κώστας Ανδριόπουλος που είναι στο νομικό πρόσωπο. Έτσι, με εντολή Δημάρχου γίνεται αυτό που βλέπετε. Συντήρηση-ανακαίνιση του κτιρίου. Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, μας άκουσε η δημοτική αρχή”.

 

Όσο για το χρώμα, για το οποίο αρκετοί αναρωτήθηκαν πώς και γιατί, ο κ.Μουρίκης εξηγεί πως το διάλεξαν οι κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου και άπαντες συμφώνησαν!

 

Μπορεί βέβαια οι δραστηριότητες του Φ.Ο.Λ να έχουν ανασταλεί λόγω του λοκντάουν, ωστόσο όταν η κατάσταση το επιτρέψει, θα υποδεχτεί και πάλι φίλους, παλιούς και νέους, ανανεωμένος!

 

e-loggos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου