ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Ακράτας: Επισφαλής η λειτουργία του σχολείου με φυσική παρουσία μαθητών - Τι προτείνει

Με αφορμή το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του σχολείου μας, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Νηπιαγωγείου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του αναφερόμενου σχολείου, μετά το πέρας του έκτακτου συμβουλίου του ΔΣ, εκφράζουμε την άποψη ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η λειτουργία της σχολικής μονάδας με φυσική παρουσία των μαθητών κρίνεται επισφαλής.

 

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα έχει συνυπάρξει με έναν μεγάλο αριθμό του διδακτικού / βοηθητικού προσωπικού και μαθητών σε κοινό χώρο εντός των ωρών διδασκαλίας.

 

Ως Σύλλογος Γονέων θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά αλλά με ασφάλεια. Αν και η διεύθυνση του σχολείου μας έχει τηρήσει ότι ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο ως γονείς είμαστε ανάστατοι και ζητάμε την άμεση κινητοποίησή σας, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του σχολείου μας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές.

 

Μετά την ορθή απόφαση, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Σταυρογιαννόπουλο, του κλεισίματος της Δ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, στην οποία εντοπίστηκε ο μαθητής θετικός στον κορωνοϊό προτείνουμε:

1. Να κλείσει όλο το εκπαιδευτικό συγκρότημα και να ανοίξει ξανά στις 27 Ιανουαρίου. Τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σε αυτό το διάστημα.

2. Να γίνουν δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές και σε όλο τον εκπαιδευτικό / βοηθητικό προσωπικό.

 

Ευχόμαστε η οικογένεια του παιδιού που βρέθηκε θετική στον covid-19 να περάσει γρήγορα και χωρίς προβλήματα αυτή την περίοδο της υποχρεωτικής απομόνωσης. Ως σύλλογος και γονείς είμαστε όλοι δίπλα τους και τους εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχές για ταχεία επάνοδο.

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού & 

1ου Νηπιαγωγείου Ακράτας

 

 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

https://dimzoits.blogspot.com/2021/01/1_13.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου