ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Αιγιάλεια: Πρόσβαση ΑΜΕΑ σε 4 παραλίες - Αποκτά ο Δήμος «Δίκτυο Προσβάσιμου Θαλάσσιου Προορισμού»

Ο αγώνας δρόμου, της τελευταίας περιόδου, από τη δημοτική αρχή της Αιγιάλειας για την εγκατάσταση μηχανισμών υποβοήθησης ΑΜΕΑ σε παραλίες της περιοχής, απέδωσε καρπούς, παρά τον αρχικό φόβο ότι, εξαιτίας αρνητικής απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο με πολιτική ευθύνη της αντιπολίτευσης, το έργο θα χαθεί.

 

Αυτό που ο Δήμος δεν μπόρεσε να κάνει 4 χρόνια πριν, το πετυχαίνει σήμερα, αποκτώντας τελικά δικό της «Δίκτυο Προσβάσιμου Θαλάσσιου Προορισμού» σε τέσσερις ακτές.

 

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε την ένταξη της πράξης για τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, στις παραλίες Αβύθου, Νικολαιίκων, Ελαιώνα και Ακράτας, με λειτουργία μη μόνιμων υποδομών, σε θάλασσα και ντους, διαδρόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα, wc, αποδυτήρια, χώρους σκίασης και ενημερωτικές πινακίδες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για ενεργειακά ανεξάρτητο σύστημα με φωτοβολταϊκό, ασύρματο τηλεχειρισμό κ.ά.

 

Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίστηκε η 11η Ιανουαρίου και λήξης η 31η Οκτωβρίου και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ορίστηκε στις 240.000 ευρώ.

 

Pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου