ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

“Γρίφος” το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων

Σε “γρίφο” για κυβέρνηση και ειδικούς εξελίσσεται η ημερομηνία επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων με δια ζώσης διδασκαλία.

Στη σημερινή τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν   υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων.

 

Στην επιτροπή του υπ. Υγείας  θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα μόνο θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των φοιτητών και κυρίως αυτών που είναι τελειόφοιτοι και πρέπει να πάρουν τα πτυχία τους.

 

Επίσης είναι άγνωστο εάν το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής που έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

 

Αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Τραντίλης που ρωτήθηκε χθες σχετικά με το “δίλημμα” να ανοίξει “η οικονομία ή η παιδεία;”, απάντησε: “Η Κυβέρνηση ποτέ δεν θα πει ή οικονομία ή παιδεία. Το ιδανικό για μας -και γι’ αυτό δουλεύουμε, αυτό προσπαθούμε- είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα, ιδανικά όλα”.

 

Πάντως η ιδέα να επαναλειτουργήσει μόνο η Γ΄Λυκείου έχει εγκαταλειφθεί διότι “προσκρούει” σε αντικειμενικά λειτουργικά προβλήματα.

 

Αποτελεί “ρίσκο” για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως μια τέτοια απόφαση, δεδομένου ότι οι καθηγητές που διδάσκουν στη Γ’ Λυκείου ταυτόχρονα την ίδια ημέρα στις ώρες διδασκαλίας τους περιλαμβάνονται και οι άλλες δύο τάξεις του Λυκείου που ταυτόχρονα θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

 

Επειδή οι καθηγητές θα βρίσκονται στο Λύκειο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πρέπει το σχολείο να του διαθέτει Ίντερνετ, εδικό χώρο και εξοπλισμό για να κάνουν την τηλεκπαίδευση, κάτι που στις περισσότερες σχολικές μονάδες μάλλον θεωρείται αδύνατο.

 

www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου