ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Αχαΐα: Ξεπέρασαν τους 350 οι εμβολιασμοί τη Δευτέρα σε μέλη του υγειονομικού προσωπικού – 50 στο Νοσοκομείο Αιγίου

Ξεπέρασαν τους 350 οι εμβολιασμοί που έγιναν χθες στην Αχαΐα σε μέλη του υγειονομικού προσωπικού νοσοκομείων, ΕΚΑΒ και Κέντρων Υγείας.

 

 

 Η διαδικασία του εμβολιασμού εξελίσσεται στην περιοχή μας με ταχύτατους ρυθμούς και την εφαρμογή του ημερήσιου προγραμματισμού.

 

Χθες τέθηκαν σε λειτουργία και τα Εμβολιαστικά Τμήματα του «Αγίου Ανδρέα» και του νοσοκομείου Αιγίου.

 

Συγκεκριμένα στο νοσοκομείου Αιγίου όπου εκτός από το προσωπικό του θα εμβολιαστούν και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Ακράτας και στο νοσοκομείο Καλαβρύτων χθες έγιναν 50 εμβόλια. Στον «Άγιο Ανδρέα» διενεργήθηκαν 70 εμβόλια και στο ΠΓΝΠ, όπου χθες εμβολιάστηκε και μέρος του υγειονομικό προσωπικού του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου) έγιναν 180 εμβόλια.

 

Σύμφωνα δε με τα όσα μας ανέφερε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης σήμερα και αύριο στο Εμβολιαστικό Τμήμα του ΠΓΝΠ έχει προγραμματιστεί και ο εμβολιασμός του προσωπικού του Καραμανδανείου.

 

Επίσης χθες ξεκίνησε ο εμβολιασμός και του προσωπικού του ΕΚΑΒ της Πάτρας.

 

Κανονικά, μέχρι στιγμής εξελίσσεται και η ροή εφοδιασμού με το εμβόλιο. Συγκεκριμένα προχθές η 6η ΥΠε παρέλαβε την 3η παρτίδα εμβολίων και ειδικότερα 600 εμβόλια για το ΠΓΝΠ,200 για τον «Άγιο Ανδρέα» και 85 για το Αίγιο.

 

«Τη Δευτέρα θα κάνουμε νέες παραλαβές ώστε σταδιακά να καλυφθεί το πρώτο μέρος του εμβολιαστικού σχεδιασμού» μας επισήμανε ο κ. Καρβέλης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά. Χθες επισκέφτηκα όλα τα Εμβολιαστικά Τμήματα της περιοχής όπου διαπίστωσα την άψογη εργασία του προσωπικού που τα στελεχώνει. Και το επισημαίνω αυτό διότι είναι πολύ κρίσιμο να τηρείται ο προγραμματισμός που γίνεται με στόχο πάντα να μην χαθεί καμία δόση. Προς το παρόν τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά».

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Τις ενστάσεις του για τις συνθήκες λειτουργίας του Εμβολιαστικού Τμήματος του «Αγίου Ανδρέα» κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. Ειδικότερα όπως αναφέρει:

 

«Οι εμβολιασμοί, που θα γίνονται στα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) στον χώρο της βραχείας, μπορούμε να πούμε ότι ξεκινούν χωρίς τις ενδεδειγμένες διαδικασίες και προϋποθέσεις:

 

- Τόσο σε ό,τι αφορά την ανύπαρκτη σχετική ενημέρωση των συναδέλφων μας, κάτι που σίγουρα θα συνέβαλε στη μεγαλύτερη σχετική ανταπόκριση και συμμετοχή.

 

- Όσο και στα οργανωτικά, το βεβιασμένο των διαδικασιών και τα ανύπαρκτα σεμινάρια.

 

- και δυστυχώς με αποδυναμωμένο το Γραφείο λοιμώξεων».

 

ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τόνισε ότι «ο εμβολιασμός εξελίσσεται κανονικά και προγραμματισμένα» και πως «η αποδοχή έχει υπερνικήσει την αρχική διστακτικότητα».

 

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι από τις 27 Δεκεμβρίου έως σήμερα στην Ελλάδα έχουν γίνει συνολικά 9.528 εμβολιασμοί.

 

Ανέφερε, επίσης, ότι χθες έφτασαν επιπλέον 83.500 εμβόλια της Pfizer και πως στις αποθήκες υπάρχει απόθεμα 152.580 δόσεων.

 

«Με βάση τον πληθυσμό μας έχουμε πετύχει ρυθμό εμβολιασμών που μας κατατάσσει στο μέσο όρο των χωρών της ΕΕ», είπε, σημειώνοντας ότι «για τα νοσοκομεία είχαμε ανακοινώσει ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε τρεις φάσεις».

 

Ο ίδιος επισήμανε ότι «μέχρι τις 20 Ιανουαρίου αναμένουμε να έχουν εμβολιαστεί 120.000 άτομα», δηλαδή και οι γιατροί των ιδιωτικών δομών, ενώ έως το τέλος του μήνα εκτίμησε ότι θα έχουν εμβολιαστεί 220.000 άτομα, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί των ατόμων άνω των 85 ετών.

 

«Αν προστεθούν και οι παραδόσεις από άλλες παραγγελίες όπως της Moderna που περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή θα αυξηθεί ο αριθμός που θα εμβολιαστεί από τον γενικό πληθυσμό», τόνισε.

 

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού θα ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου.

 

Η κ. Θεοδωρίδου δήλωσε ότι: «Δεν μας ανησυχεί το στέλεχος του μεταλλαγμένου ιού».

 

Της Μαρίνας Ριζογιάννη

Pelop.gr

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου