ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

«Κλειδώνουν» οι ημερομηνίες για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου επαναλειτουργούν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά μετά από ένα μήνα τηλεκπαίδευσης και το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των γονιών στρέφεται στο πότε θα ξεκινήσει η δια ζώσης διδασκαλία για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

 

Σύμφωνα με τις επίσημες ενημερώσεις του Υπουργείου Παιδείας το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών και από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση μετά την ανάπαυλα των εορτών των Χριστουγέννων.

 

Πότε θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας

 

Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν στα θρανία αφού φυσικά δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου λόγω Πανελληνίων. Μάλιστα, όπως προανήγγειλε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τη διευκόλυνση των μαθητών αναμένεται εντός της εβδομάδας να ανακοινωθεί και μείωση στην ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Λυκείου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infokids.gr ως πιθανή ημερομηνία επιστροφής τους στα σχολεία προκρίνεται η Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Εν συνεχεία, αναμένεται η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου στις 25 Ιανουαρίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου