ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Εγκατάσταση υπόγειων κάδων σε διάφορα σημεία του Αιγίου

Γεγονός είναι η εγκατάσταση υπόγειων κάδων σε διάφορα σημεία του Αιγίου, σε μία αρχική προσπάθεια του Δήμου Αιγιάλειας ν' αλλάξει, όχι μόνο τα δεδομένα στην καθαριότητα, αλ
λά και να εξελίξει τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Τα πρώτα από τα 11 συνολικά τεμάχια μη ορατής αποθήκευσης σκουπιδιών, ήδη εγκαταστάθηκαν στην κεντρική πλατεία Υψηλών Αλωνίων, με τα υπόλοιπα να παίρνουν σειρά, από 2 στις οδούς Μελετοπούλων, Μιχαλοπούλου, Ζ. Πηγής, Κλ. Οικονόμου και Ερμού, Ανδρονοπούλου (Δημαρχείο), 3 στην Ασ. Φωτήλα και Περικλέους (πάρκινγκ) καθώς και στην πλατεία της παραλίας.

 

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον προγραμματικό άξονα «Αστική Αναζωογόνηση» με 250.000 περίπου ευρώ του «Πράσινου Ταμείου» και λόγω της μεγάλης έκπτωσης με μηδενικούς σχεδόν ιδίους δημοτικούς πόρους.

 

Όπως λέει στην «Πελοπόννησο» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραϊσκος, με τους υπόγειους κάδους σε πολυσύχναστα σημεία θα καταργηθούν συνολικά 40 - 50 τροχήλατοι που αντιαισθητικοί, μεγάλου όγκου και κυρίως με υπερχείλιση αποβλήτων, προβλήματα οσμών και προσέλκυση εντόμων και τρωκτικών.

 

«Η υπογειοποιημένη αποθήκευση θα απελευθερώσει χώρο πεζόδρομων, πλατειών και πεζοδρομίων, θα μειώσει ρύπους, θόρυβο και συχνότητα αποκομιδής απορριμμάτων δραστικά, αφού οι κάδοι διαθέτουν τριπλάσια χωρητικότητα έναντι υπέργειων μέσω προσαρμογής δύο υδραυλικών γερανών σε απορριμματοφόρα. 

 

Παράλληλα θα επιτευχθεί αυξημένη ελκυστικότητα και εμπορική κίνηση και θα αποδεσμευθούν κοινόχρηστοι χώροι και ευκολότερη κυκλοφορία πεζών» επισημαίνει το στέλεχος της δημοτικής αρχής, υπέρμαχο της αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος.

 

Η πρόταση είχε υποβληθεί από τον Δήμο πέρυσι, με τον δήμαρχο Δημ. Καλογερόπουλο και τον εντεταλμένο σύμβουλο Βασ. Χριστόπουλο να εκφράζουν τώρα ικανοποίηση, ενώ σχεδιάζουν να προωθήσουν κι άλλες ανάλογες παρεμβάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών, σε συνεργασία με τον κ. Καραΐσκο.

 

Σε επόμενη φάση υπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία των περιοχών Καμάρες, Σελιανίτικα, Διακοπτό, Ακράτα και Αιγείρα.      

 

www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου