ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Απόφαση λοιμωξιολόγων: Ανοίγει το λιανεμπόριο στην Αχαΐα, click away Θεσσαλονίκη, κλειστά Κοζάνη

Την απόφαση να εισηγηθούν να ανοίξουν τα καταστήματα στην Aχαία (
με click away και click inside όπως στην Αθήνα και πιθανότατα από την Δευτέρα 12 Απριλίου), να λειτουργήσουν μόνο με click away στη Θεσσαλονίκη και να παραμείνουν κλειστά στην Κοζάνη, έλαβαν οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν αυτή την ώρα.

 

Σε ό,τι αφορά την Αχαΐα οι ειδικοί διαπίστωσαν βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα, πράγμα που αποτυπώνεται και στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία της περιοχής, που το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ήταν 19.

 

Για το λιανεμπόριο, στην Αχαΐα θα γίνεται όπως και στην Αττική μόνο με ραντεβού με click away και click inside και 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

 

Επίσης, δεν αλλάζει κάτι με τις διαδημοτικές μετακινήσεις, δηλαδή θα επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα με τον κωδικό 6 στο 13033.

 

Δεν ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα.


Τα καταστήματα του ΟΠΑΠ να ανοίξουν σε Αχαία και Θεσσαλονίκη και θα λειτουργούν όπως ακριβώς και το λιανεμπόριο, εισηγήθηκε η επιτροπή.

 

Παράλληλα και με δεδομένο πως το επόμενο διάστημα είναι αναγνωριστικό, το βάρος πέφτει στο κατά πόσο θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, καθώς και στο ενδεχόμενο να απελευθερωθούν πλήρως οι διαδημοτικές μετακινήσεις.


Τα δεδομένα προς το παρόν δεν αφήνουν περιθώρια για προβλέψεις και όπως έχουν πολλάκις πει τα κυβερνητικά στελέχη, δεν είναι της παρούσης να γίνει μία τέτοια συζήτηση. Τον δρόμο πάντως τον έδειξε ο πρωθυπουργός ο οποίος στην πρόσφατη συνέντευξή του στο STAR ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να προκαταλάβει τις αποφάσεις των επιστημόνων και όλα θα κριθούν βάσει των διαθέσιμων επιδημιολογικών εβδομάδων το επόμενο διάστημα.



Με αυτά τα δεδομένα, τα βλέμματα επικεντρώνονται στο Πάσχα καθώς εκείνη την περίοδο θα ξεκινήσει η επόμενη φάση χαλάρωσης των μέτρων η οποία περιλαμβάνει εκτός των προαναφερθέντων, την εστίαση, άλλους κλάδους της οικονομίας καθώς και τον Τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου