ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Αίγιο: Σήμερα κρέμονται από τα χείλη του «αρνητικού» υφυπουργού Παδείας για το τμήμα Φυσικοθεραπείας

Αποτέλεσμα της έγγραφης παρέμβασης που έκανε προς το υπουργείο Παιδείας η «Διαπαραταξιακή Επιτροπή» του Δήμου Αιγιάλειας, με τη συνδρομή Περιφέρειας και βουλευτών της Αχαΐας, είναι ένας πρώτος διάλογος με την ηγεσία του, στην κατεύθυνση να αποτραπεί η μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας.

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ 

 

Η ζητούμενη συνάντηση με τον υφυπουργό - αρμόδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - Αγγελο Συρίγο, για λόγους απαγορευτικής μετακίνησης στην Αθήνα και των μέτρων για διά ζώσης επαφές, αντικαταστάθηκε από τηλεδιάσκεψη μαζί του, η οποία θα γίνει σήμερα το απόγευμα (5.15μ.μ.).

 

ΑΙΤΗΜΑ

 

Όλοι θα του ζητήσουν, η πιθανολογούμενη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πάτρας (22 Μαρτίου) για κατάργηση της Φυσικοθεραπείας δεν θα πρέπει να επηρεάσει την πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης και γι' αυτό στην σημερινή διαδικτυακή συζήτηση θα επιδιώξουν να σταματήσουν την μετατροπή της ακαδημαϊκής πρότασης σε απόφασης του υπουργείου Παιδείας.

 

Όπως έχει αποκαλύψει η «Πελοπόννησος» τα μηνύματα για κάτι τέτοιο μόνο θετικά δεν είναι, αφού όσο κι αν δεν υπάρχει σαν σκέψη το λουκέτο του ΑΕΙ Αιγίου στο υπουργείο, αυτό που προκύπτει από τις επικοινωνίες που είχαν κυβερνητικοί βουλευτές του νομού με τον κ Συρίγο, φαίνεται να συγκλίνει στην άποψη ότι «θα κάνει ό,τι του προτείνει η Σύγκλητος και δεν θα κάτσει να ψάξει για κάθε ένα Τμήμα το πώς και γιατί, στο Αίγιο όσο και αλλού και έτσι θα κλείσει το Τμήμα Φυσικοθεραπείας».

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 

 

Μ' αυτή τη θέση του ο κ. Συρίγος, οδηγεί τις εξελίξεις να κρέμονται στη  μόνη ελπίδα, που είναι να μην περάσει από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου η εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, αν και στο πανεπιστημιακό περιβάλλον θεωρείται δεδομένη η υιοθέτηση της πρότασης.

 

ΜΠΟΥΡΑΣ

 

Υπάρχει όμως και η δήλωση - αντίβαρο του πρύτανη Χρήστου Μπούρα πως «το Πανεπιστήμιο δεν κλείνει ούτε ανοίγει Τμήματα, παρά μονάχα το υπουργείο Παιδείας».      

         

Όπως επίσης έχει αποκαλύψει η «Πελοπόννησος», σημείο - κλειδί είναι η τελευταία φράση της εισηγητικής πρότασης της Επιτροπής του Πανεπιστημίου, περί των εγκαταστάσεων, αφού αυτές που διαθέτει το Αίγιο (πρώην Χαρτοποιία) είναι πολύ καλές και αντίστοιχες ιδανικές δεν διαθέτει ούτε το Κουκούλι (πρώην ΤΕΙ) ούτε η έδρα του Ρίου. Αυτό μπορεί να αναστείλει για κάποιο χρονικό διάστημα την μεταφορά από το Αίγιο στην Πάτρα και θα είναι κάτι που οι συνομιλητές του υφυπουργού Παιδείας Αγ. Συρίγου θα του θίξουν εμφατικά. 

 

 

Εφημερίδα Πελοπόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου