ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Δημοπράτηση μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιάλειας, υπό την προεδρία του δημάρχου Δ. Καλογερόπουλου, εγκρίθηκε από τη δημοτική αρχή η τεχνική μελέτη του έργου της ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου Αιγίου που αφορά στην συνέχιση της οδού Μητροπόλεως, προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ περίπου, μετά την προώθηση της εργολαβίας από την Περιφέρεια.

 

Η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας από το 2020 περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης, ανακατασκευής και διαμόρφωσης τμήματος του δρόμου, μετά το τέλος του Αρχοντικού Παναγιωτοπούλου και μέχρι την οδό Σολωμού (φανάρια εισόδου) σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση, διευθέτηση και επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, στα πεζοδρόμια και τον δρόμο.

 

«Σκοπός μας είναι να τρέξουμε τις διαδικασίες και να δημοπρατήσουμε το έργο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, με την εκτίμηση ότι η υλοποίησή του μπορεί ν' αρχίσει του χρόνου τον Μάρτιο. Μας ενδιαφέρει όμως πολύ να επιτύχουμε εργολαβική έκπτωση και χρήματα που θα εξοικονομηθούν, μέσω της Περιφέρειας, να μας δοθούν για άλλα αναγκαία έργα, όπως π.χ. στο λιμάνι» λέει στην «Πελοπόννησο» ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου στον Τεχνικό Τομέα Βασίλης Χριστόπουλος.

 

Η επιφάνεια του χώρου που θα διαμορφωθεί με τα έργα είναι περί τα 6.500 τ.μ. και περιλαμβάνει εργασίες αποξηλώσεων, καθαιρέσεων, χωματουργικών, τεχνικές,  λοιπές οικοδομικές, εξοπλισμό, επιστρώσεις και πράσινο.

 

Οι χώροι αποκλειστικής κίνησης πεζών (συμπεριλαμβανομένων των δενδροστοιχιών και εξοπλισμού) φτάνουν στα 3.800 τ.μ., για υπαίθρια επέκταση των καταστημάτων τα 350 τ.μ., για κίνηση αυτοκινήτου 1.840 τ.μ. και για προσωρινή στάση - στάθμευση οχημάτων στα 520 τ.μ.

 

Εφημερίδα Πελοπόννησος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου