ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας: Οι παραγωγοί σε απελπισία

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο έκαναν το χρέος τους  μαζί με τους μεταποιητές - εξαγωγείς, τους τοπικούς βουλευτές και πολιτικές δυνάμεις της Περιφέρειας.

Τα αποτελέσματα λοιπόν είναι τα εξής:

1) Αύξηση των τιμών των λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων με συνέπεια πολλοί συνάδελφοι παραγωγοί να μην μπορούν να τα αγοράσουν! 

2) Μείωση των επιδοτήσεων με την νέα ΚΑΠ (2023-2027) ειδικά στην σταφίδα που καταργούνται τα ιστορικά δικαιώματα και πλέον κάνουν την καλλιέργεια ασύμφορη!

3) Μείωση της τιμής της σταφίδας από 1,55€ και πάνω  πέρυσι στο 1.25€, 1.10€, 1.00€ και 0.50€.

4) Αδιάθετα αποθέματα χωρίς σίγουρη λύση για το μέλλον του προϊόντος πάρα τις ασαφείς διαβεβαιώσεις εκ μέρους των υπευθύνων για αυτή την κατάσταση!  

5) Εσπεριδοειδή σε εξευτελιστικές τιμές και ειδικά το λεμόνι. Δυστυχώς τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια και ολόκληρη η Αιγιάλεια βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια, αυτό άλλωστε φάνηκε και στις γιορτές!    

Τα ερωτήματα είναι πολύ απλά! Υπάρχει κάποιο σχέδιο εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Υπουργείου για το τι θα γίνει με τους αγρότες της περιοχής μας; Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών Α.Ε. πότε θα πληρώσει  και σε τι τιμή την σταφίδα;

Τι θα γίνει με το απόθεμα τελικά, υπάρχει από κάποιον ενδιαφέρον και πως το προϊόν θα πάει στο 1.40€ και τελικά αν πάει θα τα πληρωθούν όλοι συμπληρωματικά στην τιμή ανεξάρτητα πότε και σε ποιον παρέδωσαν;                                 

Κύριοι αναλάβετε τις ευθύνες σας και δώστε λύση. Ο Αγροτικός κόσμος της περιοχής δεν αντέχει άλλη κοροϊδία!                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου