ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Π. Κρικέτος: Πρέπει έγκαιρα να αντιδράσουμε προκειμένου να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί η λειτουργία του Κ.Υ. Ακράτας

Τον τελευταίο καιρό, σε συζητήσεις που γίνονται δημόσια για το θέμα που απασχολεί εδώ και δύο χρόνια την ανθρωπότητα, και  μιλώ για την covid 19, έχω παρατηρήσει το εξής. Όπως όλοι γνωρίζουμε, μια που λίγο πολύ έχουμε γίνει ειδικοί......, η μετάλλαξη ΌΜΙΚΡΟΝ, που κυριαρχεί στην χώρα μας αλλά και στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, είναι μια λοίμωξη που τα συμπτώματά της, είναι πιο ήπια από όσες μεταλλάξεις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.


Η μεταδοτικότητά της όμως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των άλλων μεταλλάξεων. Έτσι λοιπόν ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέβει πάρα πολύ. Οι διαγνώσεις γίνονται είτε με self tests  στο σπίτι, είτε με rapid ή μοριακά tests στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της περιοχής.

 

Στο συγγενικό μου περιβάλλον λοιπόν, συνέβη το εξής: 2 self tests στο σπίτι θετικά, στην συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Ακράτας αρνητικό, δηλώνοντάς το, στην συνέχεια για λόγους που κυρίως έχουν να κάνουν με τον φόβο, μετάβαση σε ιδιωτικό διαγνωστικό, θετικό. Επιστροφή στο ΚΥ, ζητούμε την πραγματοποίηση μοριακού τεστ, μας εξηγούν ότι από την στιγμή που το αποτέλεσμα του rapid test που έγινε εκεί είναι αρνητικό, δεν μπορεί να γίνει μοριακός έλεγχος.

Αγανακτισμένοι μεταβήκαμε σε τρίτο διαγνωστικό, πραγματοποιώντας μοριακό test που μετά από κάποιες ώρες βγήκε θετικό. Αυτό συμβαίνει και σε πολλούς άλλους συμπολίτες μου και δικαιολογημένα οι συζητήσεις που γίνονται, σε δημόσιους χώρους, δίνουν και παίρνουν. Άλλος λέει ότι έχουν δοθεί εντολές άνωθεν, για αρνητικά αποτελέσματα, προκειμένου να ασθενήσουν πολλοί, για να χτιστεί η ανοσία της αγέλης, άποψη η οποία με βρίσκει αντίθετο.

Δεν είναι δυνατόν να πιστέψω, ότι επιστήμονες που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να ενδίδουν σε τέτοιες πιέσεις, απ' όπου κι αν προέρχονται. Άλλος πιστεύει ότι γίνεται προσπάθεια από κάποιους κύκλους να  αποδυναμωθεί το ΚΥ, προκειμένου να εφαρμοστεί και στην υγεία,  ο συγκεντρωτισμός που έγινε με τον Καλλικράτη στην Αυτοδιοίκηση.

 

Αγαπητοί φίλοι όπως και να'χει, πρέπει έγκαιρα να αντιδράσουμε προκειμένου να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ακράτας, που στο παρελθόν, έχει σώσει ζωές συνανθρώπων μας.

 

Χωρίς ίχνος μομφής προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, του Κέντρου Υγείας, επιθυμώ όλοι μαζί, με οποιονδήποτε τρόπο να παλέψουμε για την ευόδωση του σκοπού, που δεν είναι άλλος, από την συνέχιση της λειτουργίας του και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

 

Παναγιώτης Κρικέτος

Πρόεδρος Κοινότητας Συλιβαινιωτίκων

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου