ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια»: Δημόσιο ευχαριστήριο για τη δημοτική αρχή

Απίστευτος τίτλος, κι όμως ήρθε αυτή η μέρα!

Στο κλίμα στάσης Δημάρχου κ.Καλογερόπουλο, δε θα πλατιάσουμε, αλλά θα μιλήσουμε με ουσία.

 

Τι έχει κάνει αυτή η Δημοτική Αρχή που κανένας άλλος πριν δεν είχε κάνει;

 

1) Διπλασίασε σχεδόν τον αριθμό των στειρώσεων. Όσο περισσότερες οι στειρώσεις, τόσο λιγότερα τα νέα αδέσποτα ζώα.

2) Μας παραχώρησε χώρο στεγασμένο για τη διεξαγωγή των Μπαζάρ μας. Ίσως να μη φαίνεται τόσο σημαντικό, όμως για κάποιον που τόσα χρόνια είναι εκτεθειμένος στο κρύο και τη βροχή στην πλατεία, ένας στεγασμένος χώρος είναι τεράστιο δώρο και δείγμα αναγνώρισης και σεβασμού στον αγώνα που κάνουμε.

3) Πλέον υπάρχει βανάκι του Δήμου που τρέχει ασταμάτητα τις καθημερινές, μεταφέροντας ζώα για εξετάσεις, στειρώσεις ή ό,τι άλλο χρειαστεί, επανδρωμένο με τον Γιάννη Κριβέρη ο οποίος δεν είναι κάποιος τυχαίος υπάλληλος μα εκπαιδευτής ζώων. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να διαχειριστεί φοβικά ζώα ή ζώα με προβλήματα συμπεριφοράς και ταυτόχρονα νοιάζεται, είναι φιλόζωος κι αυτή είναι σημαντική λεπτομέρεια.

4) Για πρώτη φορά από την ύπαρξή μας σαν Σύλλογος επιδοτηθήκαμε. Το Δεκέμβρη, μετά από πολύμηνες προσπάθειες και διαδικασίες, εκταμιεύτηκαν 10.000 € για τον Σύλλογό μας. Τα χρήματα έχουν ήδη δοθεί στους κτηνιάτρους - 6.000 € στην κ.Μπουρδάκου και 4.000€ στον κ.Παπαδημητρίου - μειώνοντας τις οφειλές μας. Σημαντική σημείωση: Στην κτηνίατρο κ.Μπουρδάκου, στην οποία πηγαίνουμε για τα ορθοπεδικά χειρουργεία κυρίως, είχαν δεσμευτεί προηγούμενες Δημοτικές Αρχές να καλύψουν οφειλές ύψους 6.000€ χωρίς ποτέ να γίνει. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ.Ανδριόπουλο Τάκη, η βοήθεια του οποίου ήταν ανεκτίμητης αξίας.

5) Παραμονές Χριστουγέννων συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο κ.Καλογερόπουλο για να εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ο κ. Καλογερόπουλος δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει τις οφειλές των κτηνιάτρων ως τώρα, ύψους 25.000€. Θα ενημερώσουμε όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί.

6) Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων πέραν των στειρώσεων, για ορθοπεδικά και εμβόλια, εξετάσεις ώστε κάποια στιγμή το κόστος που επιβαρυνόμαστε σαν Σύλλογος να μειωθεί σημαντικά.

7) Η ευφυΐα οποιουδήποτε βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας φαίνεται στην επιλογή των συνεργατών του. Κανένας Δήμαρχος πριν δεν σκέφτηκε να αναθέσει τη Διαχείριση των Αδέσποτων σε κάποιων που πραγματικά νοιάζεται, σε κάποιον φιλόζωο γιατί ποτέ δεν μας υπολόγισαν. Ποτέ πριν δεν προσπαθούσαμε να πιάσουμε φοβικές για στείρωση με τον Αντιδήμαρχο δίπλα μας, ποτέ Αντιδήμαρχος δεν έτρεχε περιστατικά σε κτηνιάτρους ούτε έψαχνε υιοθεσίες.

Το σημαντικότερο όλων, είναι πως ο Δήμαρχος κ.Καλογερόπουλος μας δίνει βήμα να μιλήσουμε, ακούει με προσοχή και βρίσκει λύσεις άμεσα, τις οποίες δρομολογεί επίσης άμεσα. Δεν τάζει, δεν κάνει δωρεές για να ψαρέψει ψήφους, δεν μας εκθειάζει κι έπειτα να κρύβεται, όπως άλλοι στο παρελθόν. Για αυτό τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια πάνω από όλα,

 

Ευχαριστούμε!

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου